Rekorder Srbije u trci na 400 metara prepone tvrdi da je odradio najbolje pripreme u karijeri ove sezone.
Emir Bekrić na Svjetsko prvenstvo u Moskvu odlazi sa zlatnom medaljom osvojenom na EP za mlađe seniore i ličnim rekordom od 48,76 sekundi.
Poslije sjajno odrađenih priprema u 2013. očekuje da u glavnom gradu Rusije može da ostvari odličan rezultat.
"Ove godine sam uspio da povežem dva puta pripreme na Tenerifama, koje su odrađene na najvišem nivou. Prezadovoljni učinjenim uspješno smo startovali ovu sezonu, jer sam se pripremio najbolje u karijeri. Napravio sam zaista veliki pomak - osvojio sam najsjajniju medalju na Mediteranskim igrama, uz novi rekord (48,83), a onda i evropsko zlato u Tampereu, uz državni rekord (48,76). Ohrabren učinjenim u Moskvu odlazim sa željom da se ravnopravno borim sa rivalima za ulazak u finale", istakao je Bekrić.
Srpski atletičar pun otpimizma dočekuje početak takmičenja u Moskvi.
"Rezultat koji će voditi ka uspjehu je 48,40 sekundi. Mentalno i fizički se svakodnevno spremam za taj podvig i čvrsto vjerujem u sebe. Uz veliku borbenost i malo sreće vidim sebe među osam najboljih na svijetu", dodao je Bekrić.
I trener Mirjana Stojanović zadovoljna je Emirovim rezultatima uoči SP, zbog čega takođe vjeruje da se srpski rekorder može dokopati finala.
"Osim zlata na mediteranskim igrama i EP u Tampereu, Emir je bio najbolji i na Balkanijadi, i na ekipnom prvenstvu Evrope. On je i tri puta je popravljao rekord Srbije na najjačim međunarodnim takmičenjima, što dokazuju da Emir stasava u velikog šampiona. On je odlično radio, psihički i fizički je potpuno spreman, a u Moskvi, kao i uvijek, trčaće maksimalno u pokušaju da uđe u finale, što bi bio najljepši završetak uspješne sezone. On ima deseti rezultat na svijetu što pokazuje da rivali moraju ozbiljno da ga se čuvaju", ponosno je rekla Mirjana Stojanović.
Bekrić će kvalifikacije na 400 metara prepone trčati 12. avgusta ujutro, polufinalna trka zakazan je dan kasnije, dok je finale na programu 15. avgusta od 19 sati po srednjeevropskom vremenu.
(MONDO, foto: MN Press)