• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORONTO: Jelenu čeka prvo pravo iskušenje

Poslije tri godine bez ijedne pobjede u Torontu ili Montrealu, Jelena Janković plasirala se u treće kolo i sada je čeka Voznijacki ili Kirstea.

 TORONTO: Jelenu čeka prvo pravo iskušenje Izvor: MONDO

Jelena Janković igrala je 2007. finale WTA turnira koji se iz godine u godinu seli iz Toronta u Montreal i obrnuto.

Prije šest godina izgubila je od tada neprikosnovene Žastin Enan u borbi za titulu - 7:6, 7:5 i ušla u seriju očajnih rezultata u Kanadi.

Poslije tri godine bez ijedne pobjede u ova dva grada, "Džej-Džej" je ove vezala dva trijumfa i plasirala se u treće kolo, gdje je čeka prvo pravo iskušenje na turniru. U meču drugog kola u Torontu, Jelena je kao 15. nositeljka pobijedila dobitnicu "vajld karda", 104. na svijetu, Šerin Fišmen rezultatom 6:4, 7:6 (8:6).

Jelena se sa Kanađankom nije mučila kao protiv Gruzijke Ane Tatišvili u prvom kolu, kada je mnogo energije uložila za prvu pobjedu od 2009. godine na ovom turniru - 7:6, 4:6, 6:3.

Protiv Fišmen, takođe, bilo je dobrih i loših perioda igre, ali nije bilo trećeg seta, tako da će se nekada prva igračica svijeta sastati sa boljom iz duela (9) Karoline Voznijacki - Sorana Kirstea.

Protiv Voznijacki, Jelena (28) ima negativan skor od 4:5 i pet poraza u nizu, dok sa Rumunkom ima poravnat skor od 2:2 i dve pobjede u nizu tokom 2012. i 2013. godine.

U prvom setu protiv Fišmen, Jelena je brzo povela 5:1 i tada stala, dozvolila šest godina mlađoj rivalki da u prvom međusobnom okršaju stigne do 5:4. Kada je već "vrag odnio šalu", Jelena je odigrala servis gem bez izgubljenog poena i povela 1:0 u setovima.

A, uvodni gem drugog seta na servis Kanađanke trajao je kao "pola seta". Poslije 17 poena i jedne brejk šanse za Srpkinju, ipak je Fišmen prva upisala gem na semafor i onda napravila brejk za 2:0. Međutim, ta prednost kratko je trajala jer je "Džej-Džej" bez izgubljenog poena napravila "ribrejk" i potom vezala još dva gema za vođstvo od 3:2 i brejk prednosti.

To je, kao po nekom pravilu, bio samo uvod u seriju brejkova na obje strane - 3:3, pa opet 4:3 za Beograđanku i tek tada "JJ" uspjela je da odservira dobar gem i dovede protivnicu u situaciju da se spašava servisima - 5:3.

Fišmen se odlučno suočila sa eliminacijom, dobila je naredni gem 5:4, a onda - Jelena je podsjetila kako zna da od gotovog napravi veresiju. Brejk za 5:5, pa vođstvo od 6:5 za Kanađanku i dve set lopte pri Jeleninom servisu - 15:40!

Jelena je tu nekako uspjela da zaustavi nagli pad u svojoj igri i uhvati se za slamku spasa zvanu taj-brek, a tamo... Pri rezultatu 6:4, srpska teniserka imala je dve uzastopne meč lopte od čega prvu na svoj servis, ali ni to nije bilo dovoljno: Fišmen je izjednačila na 6:6 i tek tada, poslije sat i 59 minuta tenisa, "Džej Džej" uspjela je da opravda ulogu favorita i sa 8:6 izbori treće kolo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC