• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTREAL: Đoković spreman za Nadala

Polufinale Rodžers kupa (nedjelja, 2.00) donosi 36. okršaj aktuelnog i nekadašnjeg svjetskog "broja jedan".

  MONTREAL: Đoković spreman za Nadala Izvor: MONDO

Finale prije finala!

Novak Đoković i Rafael Nadal, prvi i četvrti nosilac turnira Masters serije u Montrealu, moraće da se obračunaju pre meča za trofej, koji je srpski teniser osvajao 2007, 2011. i 2012, a Španac 2005. i 2008.

Đoković je u četvrtfinalu "demolirao" Francuza Rišara Gaskea (6:1, 6:2), a Nadal bio takođe ubjedljiv protiv Marinka Matoševića iz Australije - 6:2, 6:4.

"Ovo je bilo nešto najbliže savršenstvu. U svakom elementu igre sam bio skoro najbolji što mogu. Baš sam zadovoljan kako sam odigrao", rekao je Đoković poslije meča.

Potvrdilo se nepisano pravilo, po kome Novak poslije nešto slabije partije brzo uspjeva da vrati stvari na pravo mjesto. On je dan ranije savladao Denisa Istomina poslije izgubljenog prvog seta.

"Naravno da je sjajan osjećaj kada igrate ovako dobro i pobijedite tako kvalitetnog igrača kao što je Gaske. To me definitivno ohrabruje pred sljedeći meč... Svaki meč je drugačiji, ali pokušaću da upamtim stvari koje sam danas radio i kako sam se osećao i nadam se da ću moći da ih prenesem na teren protiv Nadala".

Đoković je rekao i da mu nije teško što će sa velikim rivalom igrati već u polufinalu, dok drugi par čine Kanađani Raonić i Pospišil.

"Važno mi je da dobro počnem. Ako budem igrao kao protiv Gaskea, imam dobre šanse da pobeijdim bilo koga".

Nadal u međusobnim susretima vodi rezultatom 20:15. Ove godine su se sastali dva puta - Novak je pobijedio sa 2:0 u Monte Karlu, a Nadal sa 3:2 na Rolan Garosu.

"Poslije sedam mjeseci odsustva zbog povrede, osvojio je gotovo sve turnire u 2013, što dovoljno govori o nivou njegove igre. Ne pokazuje nikakve znakove povrede, a mislim i da je posebno motivisan na turnirima poslije Vimbldona, jer ih nije igrao prošle godine. Opet, tvrda podloga je moja omiljena i mislim da je to mjesto gdje imam više šanse protiv njega nego na šljaci", rekao je Novak Đoković.

Derbi okršaj na rasporedu je u nedjelju od dva sata ujutru po centralnoevropskom vremenu.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC