• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudaš deveti poslije prvog dana

Srpski desetobojac imao je uspone i padove u prvih pet disciplina na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. U nedjelju šansa i dalje postoji!

  Dudaš deveti poslije prvog dana Izvor: MONDO

Mihail Dudaš sjajno je počeo prvi dan takmičenja u desetoboju, prevazišao očekivanja u trci na 100 metara i u skoku u dalj, ali je potom podbacio u bacanju kugle i skoku u vis, pa mu je trka na 400 metara bila "sve ili ništa".

Završio je treći u posljednjoj disciplini pred noćenje, pa se sa 14. vratio na devetu poziciju pred nastavak takmičenja u nedjelju, kada će na programu biti 110 metara prepone, disk, skok s motkom, koplje i 1.500 metara.

Na kraju dana, u vođstvu je Amerikanac Ešton Iton (4.500 poena), prati ga sunarodnik Gunar Nikson (4.493), a treći je Nijemac Mihael Šrader (4.427). Dudaš je sakupio 4.256 bodova, a između njega i medalje tu su još Kanađanin Damijan Varner (4.381), Holanđanin Ilko Sintnikolas (4.318), Nijemac Riko Frajmut (4.296), Nijemac Paskal Bernebruh (4.258) i Južnoafrikanac Viljem Kercen (4.257).

Naš reprezentativac Mihail Dudaš, odlično je započeo prvi dan Svjetskog prvenstva u Moskvi.

Reprezentativac Srbije imao je peti rezultat u trci na 100 metara (10,67 sekundi - lični rekord), u skoku u dalj bio je sedmi (7,51 metara), ali je takmičenje u bacanju kugle završio među najlošijima, sa hicem od 13,45 metara.

Rezultat za oko pola metra slabiji od očekivanog, spustio ga je sa osme na desetu poziciju. I kada se nadao da će se makar stabilizovati među deset najboljih, Dudaš je preskočio skromnih 1,96 metara, a tri puta je rušio lestvicu na 1,99.

Posljednju disciplinu prvog dana, 400 metara, završio je sjajnim rezultatom od 47,73 sekunde, trećom pozicijom iza Itona i Šradera i taj rezultat donio mu je 922 boda.

Dudaš je uoči SP postavio kao cilj obaranje ličnog rekorda (8.256), "makar za jedan bod".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Cameron Spencer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC