• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana u finalu!

Ivana Španović ostvarila je primarni cilj na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, plasirala se u finale skoka u dalj.

 Ivana u finalu! Izvor: MONDO

Ivana Španović će u nedjelju od 17 časova imati šest pokušaja da napravi veliki uspjeh i domogne se medalje na Svjetskom prventvu u Moskvi.

To, naravno, nikako neće biti lako, ali srpska atletičarka daće sve od sebe da u jakoj konkurenciji napravi drugi veliki podvig na "Lužnjikiju".

Ona je u subotu već ispunila primarni cilj i skokom od 6,63 izborila mjesto među 12 finalistkinja. Imala je sedmi rezultat, a da razloga za optimizam ima govori i to što je Ivanin lični rekord, ujedno i nacionalni rekord Srbije, 6,78.

Britanka Šara Proktor dominirala je u kvalifikacijama, iz "prve" je preskočila A normu za finale (6,75) i skokom od 6,85 obezbijedila sebi mjesto u finalu, ujedno i ulogu prvog favorita. Drugi rezultat ostvarila je Nigerijka Blesing Okagbare (6,83), a treće Amerikanka Tori Polk (6,75), što joj je lični rekord.

Inače, svjetski rekord u ovoj disciplini datira još iz 1988. godine i vlasništvo je Ruskinje Galine Čistjakove (7,51), dok je rekord sezone zabilježila Amerikanka Britni Ris (7,25). Risova se u finale plasirala kao posljednja, 12. u kvalifikacijama, uz rezultat 6,57.

U kvalifikacijama učestvovala je 31 takmičarka.

Dragana Tomašević bacila je disk na 58,79 i zauzela 14. mjesto u disciplini u kojoj se dogodio veliki incident u Moskvi.

Ukrajinska atletičarka Natalija Semenova povrijeđena je tokom kvalifikacija, kada ju je tokom zagrijavanja Poljakinja Zaneta Glanc slučajno diskom pogodila u lice. Semenova je sjedila na klupi pored terena na stadionu Lužnjiki, a Glanc je tokom zagrijavanja raširila ruke i simulirala bacanje diska.

Disk joj je izletio iz ruke i pogodio Ukrajinku u nos. Ukrajinski tim nije saopštio koliko je teška povreda, ali pretpostavlja se da je Semenovoj slomljen nos.

Semenova je takmičenje završila u kvalifikacijama hicem od 55,79, a Glanc se plasirala u sutrašnje finale (18.15) osvojivši osmo mjesto u kvalifikafcijama rezultatom od 61,62 metra.

Tomaševićevoj je za finale nedostajalo 26 centimetara, jer je kao posljednja dalje otišla Kubanka Denija Kabaljero sa rezultatom 60,14.

Najbolja je bila Litvanka Zinajda Sendruite (64,16), druga je bila Kubanka Džerelis Barios (63,63), a treća Hrvatica Sandra Petković (63,62). Njima trima bio je dovoljan samo jedan pokušaj da prebace A normu za finale koja je iznosila 63 metra. Iz prve, tu razdaljinu su prebacile Francuskinja Melina Robert Mišon (63,16) i Nemica Nadin Miler, koja je imala isti rezultat.

U nedjelju će na borilišta i Amela Terzić, u kvalifikacijama na 1.500 metara (8:25 ujutru).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Michael Steele)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC