• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTREAL: Nadalu triler protiv Đokovića

Srpski teniser nije uspio da se plasira u finale Rodžers kupa, pošto ga je u polufinalu zaustavio Španac - 6:4, 4:6, 7:6 (7:2).

 MONTREAL: Nadalu triler protiv Đokovića Izvor: MONDO

Novak Đoković neće se treću godinu zaredom boriti za titulu na Rodžers kupu.

Osvajač trofeja na turniru u Kanadi 2007, 2011. i 2012. zaustavljen je u polufinalu od Rafaela Nadala. Španac je dobio neizvjestan meč poslije dva i po sata igre sa 6:4, 4:6, 7:6 (7:2).

Novak Đoković ušao je nervozan u meč, što je Nadal iskoristio. Stigao je rano do brejka (3:1), pre svega zahvaljujući brojnim greškama srpskog asa, koji je u prva četiri gema na meču upisao četiri duple greške! Novak je i u sedmom gemu ponovo pogriješio prilikom servisa, što je Nadalu omogućilo da stigne do duplog brejka (5:2). Ipak, odmah nakon toga potvrđeno je da sa druge strane mreže stoji prvi igrač svijeta - Novak je uzvratio ribrejkom, smanjio na 3:5, ali je vođstvo Španca ipak bilo preveliko.

Ipak, Novak je znao kojim putem treba nastaviti. U drugom setu, najprije je smanjio broj grešaka u igri, bio je smireniji i koncentrisaniji i to se odrazilo na njegovu igru. Prvi je iskoristio priliku da protivniku oduzme servis - 5:3, a nakon toga je i izjednačio rezultat u setovima.

A onda je uslijedio set odluke, u kojem je viđena neizvjesna i izjednačena borba, do posljednjeg poena.

Nadal je propustio dve prilike da stigne do prednosti u osmom gemu, pa je odluka pala u taj-brejku. Španac je tada zaigrao gotovo bez greške. Nanizao je šest poena u nizu, što je odlučilo pitanje pobednika. Novak je uspio da produži meč smanjivši na 2:6, ali je njegov rival iskoristio već treću meč loptu za plasman u finale.

Nadal je upisao 21. pobjedu protiv Đokovića u ukupno 36 mečeva, koliko su odigrali u karijeri i ukupno drugu ove godine, poslije trijumfa na Rolan Garosu.

On je tako spriječio Novaka da postane jedini teniser uz Ivana Lendla koji je tri puta u nizu osvajao trofej na Rodžers kupu. Čehoslovak je bio neprikosnoven u Kanadi 1987, 1988. i 1989. godine.

Rafael Nadal, koji je već podizao pehar Rodžers kupa 2005. i 2008. godine, u finalu će se sastati sa Milošem Raonićem, koji je u kanadskom duelu bio bolji od Vaseka Pospišila (6:4, 1:6, 7:6) i tako prvi put u karijeri stigao do borbe za trofej na turniru masters serije.

Turnir u Montrealu igra se za nagradni fond od 2,89 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC