• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Monako zaprijetio, Novak reagovao

Najbolji teniser slavio i u osmom međusobnom duelu sa Huanom Monakom (7:5,6:2). U 3. kolu Sinsinatija čeka ga David Gofan.

 SINSINATI: Monako zaprijetio, Novak reagovao Izvor: MONDO

Novak Đoković, prvi reket svijeta, počeo je u srijedu uveče po srednjoevropskom vremenu pohod ka trofeju jedinog turnira iz Masters serije koji još nije osvojio.

Ako to učini - ući će u istoriju kao jedini teniser koji je sakupio pehare sa svih devet turnira. Ipak, takmičenje je tek počelo i ne bi valjalo "trčati pred rudu".

Koliko je opasno planirati unaprijed već u 2. kolu (1. je preskočio) osjetio je na svojoj koži i najbolji teniser na svijetu. Srećom, bez većih posljedica.

U prvom setu svog osmog međusobnog duela sa Huanom Monakom dopustio je protivniku da nadomjesti brejk zaostatka (1:3) i da pri vođstvu 5:4 čak i servira za set!

Đoković do finala ne može da se sastane sa Rafaelom Nadalom, Endijem Marejem i Rodžerom Federerom. Svi se nalaze u drugom "kosturu" žrijeba. "Na papiru" najteži rival koga bi mogao da dobije je Argentinac Huan Martin Del Potro, u polufinalu.

Međutim, kada je bilo neophodno zaigrao je ozbiljnije, stekao tri brejk lopte, iskoristio drugu, pa je brzo i uspješno priveo taj set kraju - 7:5.

Monako ga u drugom nije iznenadio, iako je u prethodnim duelima znao da "otkine" favorizovanom Srbinu prve setove (na šljaci, naravno).

Đoković je pri vođstvu 2:1 stekao dvije brejk lopte i iskoristivši prvu poveo 3:1. Meč je bio odlučen, samo je bilo potrebno ne dozvoliti iznenađenje, što je Beograđanin i učinio - 6:2.

U narednom kolu Novaka očekuje duel sa Belgijancem Davidom Gofanom, 80. teniserom svijeta. Jedini dosadašnji meč na ATP turu odigrali su baš 2013. godine, na Rolan Garosu, kada je najbolji igrač na svijetu pobijedio u tri seta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC