• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolašinac: Mogu bolje u finalu SP

Srpski atletičar izborio plasman u finale u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu, rezultatom 20,07 metara u kvalifikacijama.

 Kolašinac: Mogu bolje u finalu SP Izvor: MONDO

Sjajnu seriju srpskih sportista na Svjetskom šampionatu u Moskvi nastavio je Asmir Kolašinac, koji je poslije Ivane Španović i Emira Bekrića, izborio plasman u finale u bacanju kugle.

Kolašinac je u kvalifikcijama šestog dana takmičenja, hicem od 20,07 metara u trećoj seriji, stigao do plasmana u finale. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno na kraju, iako je zacrtana norma bila 20,65 metara.

Srpski reprezentativac je bio sve bolji kako je takmičenje odmicalo, ali je ipak ostvario lošiji rezultat u odnodu na najbolji ostvaren ove godine - 20,80 metara.

On je u prvoj seriji prestupio, u drugoj je ostvario daljinu 19,74 metara, dok je u trećoj zabilježio rezultat preko 20 metara, kojim je overio plasman među 12 najboljih.

"Nisam baš dobro započeo kvalifikacije, jer sam napravio prestup u prvom pokušaju, a onda sam bacio kuglu sve dalje. Nisam uspio da ostvarim normu od 20,65 metara, koliko je bilo propisano za ulazak u finale, ali ni ostali nisu bili mnogo uspješniji. Tu distancu prebacila su samo četvorica takmičara, dok smo nas osmorica bili ispod te crte. Nisam ostvario mnogo veliku daljinu u kvalifikacijama, ali mogu ja bolje od toga. Nadam se da ću to pokazati u finalu", izjavio je Kolašinac poslije završetka kvalifikacija.

Kolašinac je imao ukupno 10. rezultat u kvalifkacijama, a najbolji hitac ostvario je Amerikanac Rajan Vajting - 21,51 metar.

Asmir, kojem je lični rekord na otvorenom 20,85 metara, u finalu će nastupati u petak od 18.10 časova po srednjeevropskom vremenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC