• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EMIR BEKRIĆ BRONZANI!

Bravo Emire, majstore!!! Emir Bekrić je donio Srbiji bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Moskvi! Nacionalni rekord - 48,05!

  EMIR BEKRIĆ BRONZANI! Izvor: MONDO

Ljudi moji, pa ovo nije moguće!

Emir Bekrić, 22-godišnji srpski atletičar odbranio je čast, ne samo Srbije, već cijele Evrope u finalu na 400 metara prepone.

U konkurenciji "aždaja" sa svih mediterana, Bekrić se junački vratio u finišu trke sa šeste na treću poziciju i u vremenu 48,05 postavio novi nacionalni rekord, deveti rezultat Evrope svih vremena!

"Bekrija" je bronzani, odmah iza Džehue Gordona sa Trinidada koji je istrčao rekord sezone, 47,69 i Majkla Tinslija iz SAD, koji je postavio lični rekord - 47,70!

To je druga srpska medalja u Moskvi, na "Lužnjikiju", nakon što nas je ponosnima učinila Ivana Španović, bronzana u skoku u dalj.

POGLEDAJTE VIDEO

FANTASTIČAN POVRATAK SRPSKE ATLETIKE NA VELIKU SCENU!


Bekrić je, globalno gledano, u finale ušao tiho. Iako je to bio novi nacionalni rekord, vrijeme iz polufinala 48.36 bilo je najsporije u konkurenciji sedmorice trkača, od kojih je recimo Kubanac Omar Kisneros istrčao 47,93, a Feliks Sančez sa Dominikane 48,10.

Obojicu je pobijedio u finalu!

Bekrić je ovog ljeta u Tampereu, na U23 Evropskom prvenstvu, postavio novi lični rekord 48,76 i za kratko vrijeme popravio ga za sedam desetinki! A, ima samo 22 godine.

Nema sumnje, pred njim je velika budućnost.

A, to nije pokazala samo medalja i fantastičan rezultat za bijelog atletičara - 48,05. To je pokazala Emirova nepokolebljivost kada je na polovini trke pomalo izgubio ritam i dah.

Dobro je počeo trčavši u krajnjoj, osmoj stazi, rezervisanoj za autsajdere. Onda je negdje između 200. i 300. metara počeo da gubi korak sa vodećima, da bi se u ciljnoj ravnini nevjerovatno (da se čovek naježi) vratio, stizao jednog po jednog i ispred sebe ostavio samo dvojicu.

Kisnerosa je pobijedio u "foto-finišu", za sedam stotinki, a u leđa mu je gledao i veliki Sančez!

Ko zna šta će biti na narednom Mundijalu, 2015. u Pekingu!

Do tada, Srbija je ponosna, jer ima najbržeg Evropljanina u disciplini u kojoj je i dalje neprikosnoven Kevin Jang, koji je na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine postavio vrijeme 46,78. Međutim, pitanje je vremena kada će Bekrić oboriti skoro 20 godina star evropski rekord, koji i dalje drži Francuz Stefan Dijagana - 47,37.

(Nikola Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC