• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je taj momak Emir Bekrić?!

Od četvrtka cijela Srbija bruji o Emiru Bekriću. Ko je taj mladić i kako je došao do bronze na SP za MONDO priča direktor AK Partizan Dragan Životić.

 Ko je taj momak Emir Bekrić?! Izvor: MONDO

Osvajač bronzane medalje u trci na 400 metara s preponama na Svjetskom prvenstu u Moskvi, Emir Bekrić, je 22-godišnji momak maksimalno posvećen atletici, druželjubiv i sa neredovnom stipendijom od 600 evra. Tako ga je u najkraćem opisao proslavljeni srpski atletičar, članu predsjedništva OK Srbije i direktor AK Partizan, prof. dr Dragan Životić.

"Emirova tajna je prije svega u tome što je bio apsolutno jak mentalno. Pobijedio je samog sebe I potvrdio da trenutna forma uvijek odlučuje. Ako ste primijetili i u kvalifikacijama, u polufinalu i u finalu je djelovao rasterećeno. Nije izašao na start trke po principu život ili smrt. On je išao da se zabavlja. Pa šta i da je bio šesti, sedmi?! Danas je novi dan, nastavljamo ponovo", rekao je Životić za MONDO i istakao da Emir zajedno sa svojim trenerom Mirjanom Stojanović već više od 10 godina svakodnevno dva puta dnevno naporno radi i potpuno je predan atletici.

"Ako si posvećen sportu, kao što je to slučaj sa Emirom, onda to mora da da rezultat".

A Bekrićev rezultat u finalu (48.05), gdje je bio jedini Evropljanin, je naravno novi državni rekord Srbije. To je tek početak!

"Da sam urednik nekih novina dao bih naslov `Emir od Srbije`, jer on neće stati na ovome, dolazi njegova era. Sada kreće njegova eksplozija i ovi rezultati ga neće promijeniti u negativnom smislu. Ubijeđen sam da neće `poletjeti`, već da će mu ovo dati neviđenu energiju pred Evropsko prvenstvo u Cirihu naredne godine".

Dragan Životić svjedoči i da je Beograđanin Emir Bekrić, student menadžmenta u sportu, izuzetna ličnost.

"On je zaista i mislio kada je rekao da se nada da će njegova medalja biti podstrek mladima da se bave sportom, da je odličje posvetio svojoj zemlji I da ga je majka čekala na cilju. Kada sve to tako saberete onda dobijete jednu izuzetnu ličnost. Emir je veoma druželjubiv. Nije prošlo nijedno takmičenje, a da on nekom svom drugaru s kojim trenira ovdje na stadionu nije donio poklon ili sitnicu kao znak da je razmišljao o njima. On razmišlja o ljudima koji mu pomažu i koji su oko njega. Čuli ste da se zahvalio svima koji su vjerovali u njega".

Osim Emiru Bekriću, Mirjani Stojanović, roditeljima Mirjani i Atifu Bekriću, i Draganu Životiću su čestitali na uspjehu. Dobio je čestitke što je bio vizionar kada je prije nekoliko godina doveo Emira u AK Partizan.

"Bio je to spektakularan dolazak. Ja sam noću jurio poštara po Beogradu, da bih dobio preporučeno pismo koje je poslao, a više se nije moglo povući. Bekrić je u jednom momentu prešao u Partizan, pa je zbog raznoraznih pritisaka htio to da povuče. Nije bilo jednostavno, ali je želja, kako njegova, tako nas u klubu, da on dođe u Partizan ipak bila ostvarena".

(A. Petrovski - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC