• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Laikert i Rudić bez plasmana u slalomu

Skijaši Bosne i Hercegovine Igor Laikert i Marko Rudić nisu uspjeli da zabilježe plasman u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Iako je Laikert uspio da završi prvu vožnju i zauzme 52. mjesto sa startnim brojem 73 stazu prešavši stazu u vremenu 54.68, sa skoro osam sekundi zaostatka za tada vodećim Austrijancem Marijom Matom (46.70), u drugoj trci je promašio kapiju i ostao bez plasmana.

Drugi olimpijac BiH Marko Rudić nije završio ni prvu trku, pa će 26. mjesto Žane Novaković u petak ostati najveći uspjeh BiH na ovim Igrama u Rusiji.

Zlatnu medalju u slalomu osvojio je austrijski veteran Mario Mat ispred zemljaka Marsela Hiršnera, dok je bronzana medalja pripala Norvežaninu Henriku Kristoferenu.


Kao i bh. olimpijci bez plasmana je ostao i predstavnik Srbije Marko Vukićević.



Srpski predstavnik u skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Marko Vukićević nije završio današnju prvu vožnju u slalomu pa će ostati bez plasmana.

U trci u slalomu nastupilo je 114 takmičara, pošto dvojica skijaša nisu startovali, a 77 skijaša završilo je prvu vožnju.

"Uslovi na stazi su bili vrlo teški jer je snijeg bio jako loš. Imao sam startni broj 88, tako da je staza bila katastrofalna dok sam ja stigao na red. I pored toga sam pokušao nešto da napravim i da agresivno skijam od početka, a nažalost to me je koštalo ispadanja. Sada se okrećem narednim ZOI u Pjongčangu", rekao je Vukićević.

"Soči je za mene veliko i dragocjeno iskustvo. Vidio sam gdje sam i svjestan sam da moram mnogo da radim da bih za četiri godine uspio da ostvarim mnogo bolje rezultate", dodao je on.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Alexander Hassenstein, BETAPHOTO/OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE/DS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC