• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo budući NFL gospodar?

Upoznajte Džadejvijana Klaunija, 196 centimetara visokog i 117 kilograma teškog momka, koji 40 jardi trči za 4,47 sekundi!

I dalje nije poznato ko će biti prvi pik na predstojećem NFL draftu, ali je odavno poznato da će Džadejvijan Klauni favorit da to i postane.

Ova nesvakidašnja sportska figura sa Univerizteta Južna Karolina visoka je 196 centimetara, teška 117 kilograma, ali zato 40 jardi (38,56 metara) trči za svega 4,47 sekundi, što je nestvarno vrijeme s obzirom na njegove gabarite.

Klauni nije samo brz, već i snažan, okretan i snalažljiv na poziciji "defensive end-a". Partije koje je pružao za Južnu Karolinu svrstavale su ga među favorite za prvog pika, a onda su došla čuvena brzinska testiranja na buduće NFL zvijezde, pod nazivom "40-yard dash", odnosno "sprint na 40 jardi"...

Klaunijev rezultat impresionirao je skaute najvećih timova u disciplini koja nije priznata u atletskom svijetu i koja je prvobitno bila osmišljena da se izmjeri startnost NFL igrača, ali koja je vremenom dobila svoju primjenu i u drugim sportovima, pa i atletici. Često ćete u sportskoj ličnoj karti američkog sportiste pronaći i vrijeme na 40 jardi.

Klauni je trčao 4,47, što je - pišu američki mediji - najbolji rezultat koji je ostvario neki kandidat za NFL njegove visine i građe. Rekord doduše drži Kris Džonson koji je 2008. trčao 4,24 i bio izabran kao 24. pik od strane Atlanta Falkonsa, ali Džonson je u tom trenutku imao samo 86 kilograma.

Iz Klaunijeve klase, ove sezone najbolji rezultat ostvario je Dri Arčer, koji je trčao 4,26, ali Arčer ima samo 78 kilograma! Klauni je teži od njega 39 kilograma, a sporiji 21 stotinku.

Stručnjaci čak pretpostavljaju da bi Klauni mogao da bude prekomandovan u trkača, odnosno "running back-a", kada bude kročio u NFL konkurenciju.

P. S. Prema nekim proračunima, Usein Bolt istčao bi "40 yard dash" za 3,86 sekundi.

VIDEO

VIDEO

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC