• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Soro: U Srbiji me nisu htjeli

Iskusni vaterpolista objasnio zašto je pristao da brani za Brazil na Olimpijskim igrama u Riju: "Ni Udovičić, ni Savić nisu računali na mene".

Trofejni golman Slobodan Soro (35) potvrdio je da će nastupiti na još jednoj olimpijskoj smotri, ali sa kapicom Brazila.

Savez lationameričke zemlje želi da napravi snažnu ekipu za Olimpijske igre u Riju, pa je već dogovorio "transfere" Hrvata Josipa Vrlića i Španca Felipea Peronea, a stigao je i selektor "karioka" Ratko Rudić.

"Još nisam dobio brazilski pasoš. Za sada smo se samo dogovorili", rekao je Soro za "Večernje novosti".

Ideja da dobije i državljanstvo zemlje organizatora Olimpijskih igara 2016. godine "sinula je" kada je prošle jeseni potpisao tromjesečni ugovor sa Fluminenseom.

"Tada se i rodila ideja da pomognem njima, ali i reprezentaciji. Ako sve bude u redu biće ovo veoma lijepa sportska priča i prilika da sa trećim olimpijskim igrama zaokružim karijeru", dodao je on.

Soro je posljednji put branio za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu. Tadašnji selektor Dejan Udovičić nije ga poslije tog takmičenja uvrstio u tim.

Htio i da ostane u Partizanu, ali...

"Duguju mi za 2011, u prošloj sezoni nisam primio ni dinara. Imao sam ponude dva italijanska kluba, koje su za mene bile neprihvatljive. Nisam želio da završim karijeru, jer se fizički odlično osjećam, smatram da mogu još da branim na vrhunskom nivou. Želio sam da ostanem u Partizanu, ali me je život odveo u Brazil", objasnio je Soro.

Soro je u intervjuu "Novostima" otkrio i da je htio da još brani za "delfine".

"Nisam se ja odrekao Srbije. To nikad ne bih mogao da uradim. Ali nisam bio u planovima bivšeg selektora Dejana Udovičića, kao ni njegovog nasljednika. Nedavno sam razgovarao sa Dejanom Savićem i kada mi je saopštio da ne računa na mene odlučio sam se za Brazil".

Prema propisima FINA, igrač može da nastupi za novu reprezentaciju ako prethodno 24 mjeseca ne nastupi za prethodnu. Soro bi, dakle, mogao da debituje za Brazil već u septembru aktuelne, 2014. godine.

"Realnije je da zaigram u januaru, kada su kvalifikacije za SP 2015. u ruskom Kazanju. Vidljivo je da nemaju previše iskustva, ali se nadam da ćemo im pomoći da se na pravi način predstave na olimpijskom turniru", dodao je Soro.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC