• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan olimpijac na rehabilitaciji

Poslije Jana Torpa i njegov zemljak i nekada vrhunski plivač Grent Heket otputovao je u SAD na liječenje od zavisnosti od lijekova.

Australijska javnost još se nije smirila poslije šoka koji im je priredio Jan Torp, a već ih je pogodila slična priča, takođe, bivšeg plivačkog heroja Grenta Heketa.

Naime, dvostruki olimpijski šampion na 1.500 metara iz Sidneja 2000. i Atine 2004. primljen je u kliniku za rehabilitaciju u Los Anđelesu, radi odvikavanja od zavisnosti od pilula za nesanicu Stilnoks, prenose australijski mediji.

Heket (33) je prije nekoliko dana uslikan u lobiju Kraun Kazina u Melburnu do pola go, kako tumara unezvijeren. On je tvrdio da je tražio jednog od sinova blizanaca, Džegera, koji se izgubio, a australijski mediji prenijeli su da je bio dezorijentisan i da je teže pričao.

Heketov otac Nevil izjavio je da je Grent nakon toga pristao da ode na rehabilitaciju i da je u utorak uveče primljen u kliniku u Kaliforniji.

Heket je pilule protiv nesanice počeo da koristi još kada je bio aktivan sportista, a nastavio je da ih konzumira i poslije 2008. godine, kada je završio karijeru. Njegov otac istakao je da Grent ima problem sa zavisnošću od lijekova posljednjih dvije godine, od kada se razveo od supruge Elis, sa kojom ima blizance. On je veoma teško podnio razlaz od australijske pjevačice, koji je uslijedio nakon što je Heket u alkoholisanom stanju razbio sve po stanu u kojem su živjeli.

Njegov prijatelji i porodica izjavili su da su već neko vrijeme tražili pomoć stručnjaka i savjet kako da pomognu jednom od najboljih plivača svih vremena, i da je Grent pristao da ode na rehabilitaciju poslije dugih razgovora.

"Sve će biti u redu. Radujem se što ću imati malo odmora. Želio sam da se povučem i da uzmem predah, kako bih imao malo više vremena za sebe", izjavio je Heket novinarima na aerodromu u Los Anđelesu.

On je kategorično odbio da se radi o rehabilitaciji.

"Ne, ne, pretjerano je reći da idem na rehabilitaciju. Ne želim da iznosim detalje, već ću se naknadno zvanično obratiti javnosti. Ovo mogu da nazovem povlačenjem na kratko vrijeme koje sam planirao već duže vrijeme", dodao je bivši olimpijski šampion.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Al Bello)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC