• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Nole i Federer sve bliži jedan drugome

Na putu ka petoj tituli u Dubaiju, Novak Đoković poigrao se sa Špancem Robertom Bautistom Agutom - 6:1, 6:3.

Druga pobjeda Novaka Đokovića na putu ka odbrani titule u Dubaiju:

Španac Roberto Bautista Agut nije imao nikakve šanse u meču osmine finala. Bilo je 6:1, 6:3, na mjestu gde je srpski as već četiri puta podizao pehar namijenjen pobjedniku.

Naredni Đokovićev rival biće uvek neugodni i borbeni Rus, Mihail Južnji, s kojim će se Novak sastati deseti put, a za sada skor je 6:3. Ukoliko nadigra Južnjija, drugi teniser svijeta i prvi nosilac u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, plasiraće se u polufinale gdje bi mogao da mu se suprotstavi četvrti nosilac i osmi na svijetu, Rodžer Federer.

Đoković je u prvom kolu turnira serije 500, koji se igra od 1993. godine, pobijedio Denisa Istomina. Ovaj turnir igra se za ukupni nagradni fond od 2.359.935 dolara, a pobjedniku pripada 500 ATP bodova i 465.830 dolara. Finalisti 300 i 210.020.

U kom pravcu će se odvijati revanš Đokovića i Aguta, moglo je da se nasluti već poslije 17 minuta, kada je Srbin protiv 51. na svijetu poveo 5:0. Njih dvojica jednom su se sastajala prije toga, takođe u Dubaiju, kada je bilo 6:1, 7:6.

I godinu dana kasnije, Novak je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:1, ali potom nije dozvolio sebi da se dodatno zamara. Doduše, prilikom servisa za meč, pri rezultatu 5:2 u drugom setu, Đoković je prvi i jedini put "brejknut" na meču, ali se ispravio vrlo brzo, već u narednom gemu.

Posao je obavio za 59 minuta.

On je titule u Dubaiju osvajao u nizu od 2009. do 2011. godine, a potom je povratio prošle sezone trijumfom nad Tomašom Berdihom u finalu.

U četvrtfinalu, pored (4) Federera, tu su još Lukas Rosol, (5) Žo-Vilfrid Conga, (3) Berdih, (7) Filip Kolšrajber i prijatno iznenađenje u vidu Marokanca Maleka Džazirija, koji je dobio "wild card" i onda izbacio Igora Sijslinga i Somdeva Devarmana.

I sam Devarman je sa "wild cardom" iskoristio povredu (2) Huana Martina Del Potra u prvom kolu i stigao do osmine finala.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Kamran Jebreili)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC