• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teror ITF se nastavlja, Viktor Troicki žrtva

Suspendovani srpski teniser komentariše za "Informer" glasine o tome da će mu biti zabranjeno da sarađuje sa Novakom Đokovićem.

Viktor Troicki suspendovan je iz svih takmičenja od strane Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja pravila o dopingu. Vodeća kuća svjetskog tenisa planira da od sljedeće godine uvede strožije mjere za kažnjene igrače i da im zabrani saradnju sa ostalim teniserima.

Čelnici ITF su na ovu ideju došli poslije otvorene saradnje koju u posljednje vrijeme imaju Viktor Troicki i drugi reket svijeta Novak Đoković. Drugovi iz Dejvis kup reprezentacije trenutno se nalaze u Dubaiju, gdje Nole učestvuje na turniru koji je prethodno četiri puta osvajao.

Međutim, Troickom nije dozvoljeno sa prisustvuje mečevima, kao ni ulazak u teniski klub.

"Vidio sam šta najavljuju... Sve mi to postaje smiješno, uskoro će mi zabraniti da dišem", kaže Troicki za "Informer" i priča o odnosu sa Đokovićem.

"Sa Novakom sam u Dubaiju, ali ne mogu da uđem u teniski klub, niti smijem da gledam mečeve uživo. Nole je pokazao koliko je veliki prijatelj i čovjek. U teškim trenucima, kada mi je pomoć najpotrebnija on je uz mene i pomaže mi", nastavlja srpski teniser.



Troicki će putovati u Sjedinjene Američke Države kako bi nastavio rad sa svojim trenerom. Uskoro će početi i pripreme za povratak na teren.

"Sa pripremama počinjem u aprilu. Treniram i sada, ali tada ću početi sa pravim treninzima za turnire u julu",
naglasio je Troicki.

Još uvijek ne zna na kojem će se turniru prvo pojaviti po isteku suspenzije, a Troicki bi volio da to bude u Umagu, jer je na tom turniru igrao posljednji put prije kazne.

Troicki je suspendovan u julu 2007. godine jer se nije u potpunosti povinovao pravilima doping testiranja. U obrazloženju odluke ITF kaže se da je od Troickog 15. aprila, prilikom učešća na turniru Masters serije u Monte Karlu, zatraženo da dostavi nadležnima uzorke urina i krvi. On je dao mokraću, ali ne i krv.

Prvobitna suspenzija trebalo je da traje do 25. januara 2015. godine, ali je ona u međuvremenu skraćena.

(MONDO, foto: MN Press,  twitter.com/DjokerNole)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC