• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro, Đoković - Federer 16:16?

Ono što je bilo nezamislivo do kraja 2012. moglo bi uskoro da se obistini u Dubaiju. Da Đoković sa Rodžerom Federerom ima izjednačen skor.

Da li će do toga doći prvo zavisi od Rodžera Federera, pa tek onda od Novaka Đokovića!

Švajcarac da bi izborio plasman u polufinale ATP u Dubaiju mora da pobijedi Čeh Lukaša Rosola. U tom slučaju dvojica velikih rivala odmjeriće snage 32. put!

Đoković je već među četiri najbolja tenisera na jednom od omiljenih turnira. Rus Mihail Južnji, šesti nosilac na turniru, zbog bolesti nije mogao da izađe na megdan srpskom teniseru, koji se bez borbe plasirao u polufinale.

Ako sačeka trijumf Federera u četvrtfinalu, Đoković će dobiti šansu da po prvi put u karijeri izjednači međusobni skor sa teniserom koga mnogi smatraju najboljim svih vremena.

Trenutno je 16:15 u korist Švajcarca.

Posljednja tri duela pripala su Đokoviću. Srbin od početka 2011. dominira u susretima sa Federerom, za tri godine odigrali su 12 mečeva i čak devet je pripalo trenutno drugom igraču na ATP listi.

Posljednja dva puta sastali su se pred kraj 2013, prvo na Mastersu u Parizu, a zatim i na završnom turniru u Londonu. U oba meča rezultat je bio 2:1.

Njihovi međusobni dueli počeli su 2006. godine, kada je Federer uz malo muke izašao na kraju sa golobradom Beograđaninom. I naredna tri susreta pripala su Fedeksu, ali je otpor Đokovića bio sve jači...

A, onda je došlo čuveno finala Mastersa u Kanadi i prva pobjeda Novaka protiv Federera - 7:6, 2:6, 7:6. Bilo je to 2007.

Đoković brani titulu na turniru u Dubaiju, na kojem je do sada četiri puta pobijeđivao - 2009, 2010, 2011. i 2013. godine. Sa Federerom se dva puta sastajao u Dubaiju i rezultat je 1:1.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Clive Brunskill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC