• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Endijevo prvo polufinale od jula 2013!

Endi Marej usieo je da probije barijeru zvanu četvrtfinale prvi put od kada je 7. jula prošle godine pobijedio Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

Endi Marej, drugi nosilac, plasirao se u polufinale ATP turnira u Akapulku, koji se kalendaru prilagodio prelaskom sa šljake na beton i odmah dobio vrhunske tenisere u glavnom žrijebu.

Britanac je u noći između četvrtka i petka nadigrao francuskog tenisera (6) Žila Simona rezultatom 1:6, 7:6 (7:4), 6:2. U meču za finale sastaće se sa Bugarinom, (4) Grigorom Dimitrovim, koji je bio bolji od (7) Ernestsa Gulbisa iz Letonije - 4:6, 7:6 (7:2), 7:5.

Da li je ovo vijest?

Pa i jeste: Ovo je prvi put da Marej igra polufinale nekog turnira od kada je u junu prošle godine, u finalu Vimbldona, nadigrao Novaka Đokovića i stigao do druge gren slem titule u karijeri.

Njegova forma potom počela je rapidno da opada, kako su jačali problemi sa leđima, a sve je završeno operacijom.

Marej je poslije Vimbldona ispadao u trećem kolu Montreala (Gulbis), četvrtfinalu Sinsinatija (Tomaš Berdih) i četvrtfinalu US Opena (Stanislas Vavrinka). Potom je obezbijedio Britaniji opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa dvijema pobjedama nad hrvatskim teniserima i odlučio da "ode pod nož".

Zbog operacije, koja je obavljena sredinom septembra prošle godine, propustio je ostatak sezone i vratio se u januaru, ali nije išlo... Drugo kolo Dohe i poraz od Florijana Mareja, četvrtfinale Australijan Opena i poraz od Rodžera Federa, ponovo dvije pobjede u Dejvis kupu, ovog puta nad Amerikancima, pa četvrtfinale Roterdama i poraz od Marina Čilića.

Sve do dolaska u Meksiko, Marej nije uspijevao da probije granicu zvanu četvrtfinale, a to mu je uspjelo prethodne noći gotovo hodom po ivici protiv Simona, koji je u nekoliko navrata bio blizu pobjede u drugom setu. U međuvremenu je pao na sedmo mjesto ATP liste...

U drugom polufinalnom meču sastaće se Južnoafrikanac (5) Kevin Anderson i Aleksandar Dolgopolov iz Ukrajine.

Anderson je do prvog polufinala turnira iz Serije 500 došao tako što mu je Španac, (1) David Ferer predao meč zbog povrede noge. Ferer je prethodno dobio prvi set sa 6:2, a meč je predao u drugom u trenutku kada je njegov rival vodio sa 4:2.

Dolgopolov je, pak, do polufinala stigao poslije pobjede protiv Hrvata Iva Karlovića: 6:4, 7:6 (7:4).

Pobjedniku Akapulka pripašće 316.400 dolara i 500 ATP poena, a finalisti 146.650 i 300 bodova.
(MONDO:Foto: AP Photo/Hugo Avila, JAM MEDIA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC