• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac: Sistem prije "zimskog Đokovića"

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije ocijenio je rezultate srpskih sportista na Igrama u Sočiju kao dobre, u domenu očekivanja.

Vlade Divac poručio je da, zahvaljujući sistemu koji je postavljen, Srbija u narednom periodu može da se nada boljim rezultatima u zimskim sportovima.

"Još prije Igara u Vankuveru 2010, kada smo razgovarali u kom pravcu da nam idu zimski sportovi, napravili smo plan koji smo u posljednjih šest godina ispoštovali i sada imamo bazu za bolje rezultate u narednom periodu", rekao je Divac agenciji Tanjug.

"Naravno, ne one vrhunske, kakve postižemo na ljetnjim Igrama, ali cilj je da polako podignemo nivo očekivanja. Rezultati koje su naši sportisti postigli u Sočiju su dobri, međutim, očekujemo da to bude mnogo bolje".

Prema njegovim riječima, trebalo bi iskoristiti prostor za napredak u sportovima koji su pristupačni Srbiji.

"Ja lično volim hokej, ali to je za naše prilike skup sport. Pristupačniji su nam bijatlon, snoubord, alpsko skijanje... Tu vjerovatno postoji mogućnost da se napravi neki rezultat".

Divac je uporedio Srbiju sa Slovenijom, čiji sportisti su nekada bili zaslužni za uspjehe bivše SFR Jugoslavije u zimskim sportovima.

"Oni su i tada imali prednost, u vidu infrastrukture, a imaju i mnogo veću tradiciju. Mi treba da se koncentrišemo na pronalaženje trenera koji će raditi sa našim sportistima".

Upitan koliko je realno da se Srbiji dogodi neki "zimski Novak Đoković", Divac je rekao da se individualni "bumovi" događaju s vremena na vrijeme, ali da OKS mora na sport da gleda sistemski.

"Moramo da ojačamo saveze i njihovo funkcionisanje sa ministarstvom i OKS. U sportu ne možete ništa da garantujete. Morate da imate izgrađen sistem da bi stigli i rezultati".

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Doug Pensinger)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC