• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TUGA: Damir mora da prekine karijeru?

Srpski adut za medalju na OI u Riju, majstor tekvondoa Damir Fejzić (19), vjerovatno će morati da prekine karijeru zbog urođene srčane mane.

Damir Fejzić (19) trebalo je da bude jedna od naših uzdanica za medalju na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine.

Ako poslije posjete jednom čuvenom italijanskom kardiologu bude dobio još jedno: "Ne!", ne samo da neće putovati na OI, već će morati da prekine karijeru.

Mladi Fejzić, najmlađi učesnik Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, svi su izgledi boluje od urođene srčane mane i blizu je da prekine s bavljenjem profesionalnim sportom.

Damir ima srčanu manu (Aorta bicuspida s blago dilatiranom ascedentnom aortom) što u prevodu na srpski znači da mu je srčana aorta proširena i da postoji rizik od pucanja pri naporima, što još više dolazi do izražaja u sportu kojim se bavi, piše portal "Telegraf".

Prije godinu dana, Damir je osvojio je zlatnu medalju na prestižnom turniru u Zagrebu, koji je u rangu Evropskog prvenstva. Posljednjih nekoliko mjeseci proveo na raznim istraživanjima, kod svih mogućih ljekara u Srbiji i na kraju je odgovor je uvijek bio isti:

"Za tebe više nema sporta".


Damir je potom odlučio da ode kod najpoznatijeg svjetskog sportskog kardiologa, u Italiju.

"Vrlo teško sam primio tu vijest, jer sam 13 godina u sportu. Svi kardiolozi u Srbiji su mi zabranili da treniram i da se takmičim i to traje nekoliko mjeseci", rekao je Damir za "Telegraf".

"Olimpijski komitet Srbije je organizovao da odem kod najboljeg karidologa u Italiju i evo čekam. Trebalo je još ranije da odem, ali je taj ljekar bio u Sočiju, pa bih ovih dana trebalo da ga posjetim. Ako on kaže da ne smijem, to je to. Završio sam karijeru".

On je istakao da ne trenira već neko vrijeme tekvondo, već samo lagano trčkara, dok ne ode u Italiju na konačnu odluku.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Hannah Peters)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC