• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin sudi na Vimbldonu?

Teniski sudija iz Banjaluke Ozren Đurđević stekao je status rezerve za najpoznatiji gren slem svijeta.

Banjalučanin je odlično dijelio tenisku pravdu na tri turnira u Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ušao u tim najboljih svjetskih linijskih sudija i dobio priznanje na svečanosti u Dubaiju.

Tako je stekao status rezerve za tenisku poslasticu u jednom od najpoznatijih dijelova Londona.

"Početak ove godine je najbolji za mene otkako se bavim suđenjem. Tokom turnira u Dubaiju izvršena je selekcija za Vimbldon. U prvi mah nisam ušao u uži izbor, ali pošto samo dobio dobre ocjene, asistent sudija u Vimbldonu poslao mi je mejl u kojem mi je napisao da sam na listi za rezerve i u slučaju bilo kog otkaza da ću suditi u Vimbldonu. Nadam se da ću ove godine suditi bar na jednom od grend slemova", izjavio je Đurđević za "Glas Srpske".

Banjalučanin je bio perfektan na dva turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i zato je bio sudija na servis liniji u polufinalnim i finalnim mečevima. To je najvažnije mjesto poslije glavnog sudije.

"Nije mala stvar ući među najbolje linijske sudije. Priznanje koje sam dobio iz ruku jednog od vladara UAE za mene je velika čast, ali i dokaz da sam dobro obavio posao".

Tokom proteklih mjesec dana Đurđević je sudio na turniru teniserki u Dohi i dvije smotre u Dubaiju u obje konkurencije. Između ostalog, sudio je u jednom od mečeva gdje je igrala najbolja srpska teniserka Jelena Janković, kao i polufinalni okršaj drugog tenisera svijeta Srbina Novaka Đokovića i osmog sa ATP liste Švajcarca Rodžera Federera.

"Uvijek je interesantno suditi mečeve takvim igračima. To je zadovoljstvo za bilo koga ko se bavi ovim poslom. Zanimljivo je da je lakše suditi velikim teniskim imenima nego onim slabije plasiranim na ATP listi, kao i muškarcima nego ženama jer više volim brze lopte nego spore. Sa Novakom Đokovićem tokom meča nisam razmijenio ni riječ, ali poslije meča smo se vidjeli. Poznajemo se dobro, zna da sam iz Banjaluke. Malo sam bolji sa njegovim bratom Markom, kojeg znam još sa turnira kod nas u parku ‘Mladen Stojanović’. Takođe, dobar sam i sa Jankovićevom i Anom Ivanović".

Kao teniski sudija radi već 14 godina. Trenuto sudi turnire iz serije 1.000, ali smatra da će se uskoro pojavljivati i na onim najvećim na svijetu.

"Vjerujem da ću početi da sudim na najvećim turnirima. Želja mi je da jednog dana budem arbitar u finalu US Opena. Ostali turniri manje-više. To mi je najbolji turnir na svijetu, bez obzira na Rolan Garos i Vimbldon".

Banjalučanin će u idućem periodu siguro suditi Masters u Rimu, možda i u Monte Karlu, kao i neke manje turnire.

"Polufinale turnira u Monte Karlu je vrhunac dosadašnje karijere, a finale u Dubaiju mi je bilo ukupno četrnaesto".


Đurđević je istakao da je jedini sudija sa prostora bivše Jugoslavije koji je na ovom nivou.

"Ima samo nekoliko njih koje viđam na nekim manjim turnirima po svijetu, dok sam na ovom nivou usamljen", zaključio je Đurđević.

Tokom jednog meča u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Ozren Đurđević je imao priliku da razmijeni nekoliko riječi sa djevojčicom koja je skupljala loptice i uvjeri se u onu narodnu izreku "kako je svijet mali".

"U pauzi između gemova pitam je odakle je. Odgovorila mi je na engleskom da je iz Banjaluke. Bio sam začuđen otkud ona tu, a onda mi je kazala da je tamo rođena, a da su joj roditelji iz Banjaluke i da u Dubaiju rade".


(MONDO, foto: atvbl.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC