• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivundža za MONDO: Nedostaje mi Banjaluka

Doskorašnji kapiten Borca Srđan Trivundža, kaže da mu u Dubaiju najviše nedostaje porodica, ali i publika, kakva je ona u banjalučkom Boriku.

Srednji bek Borca koji je u karijeri igrao i u Srbiji, Sloveniji i Španiji ove zime napustio je Banjaluku i odlučio da se oproba u Ujedinjenima Arapskima Emiratima.

Potpisao je za klub Al Šabab iz Dubaija, koji vodi legenda jugoslovenskog i svjetskog rukometa Veselin vujović, a u razgovoru za MONDO Trivundža je sumirao utiske poslije mjesec dana provedenih u UAE.

“U Dubaiju sam nepunih mjesec dana, a prvi utisci su pozitivni. U klubu sam koji od avgusta predvodi naš proslavljeni sportista, rukometaš Veselin Vujović. Spominjem ga jer je on jedan od razloga zašto mi je ovaj boravak i rad u Emiratima dosta olakšan. Iskoristio bih priliku da spomenem Marinka Torbicu, koji je ovdje sa nama i koji je desna ruka Vujoviću u radu sa ekipom. Na njegov prijedlog sam došao u Emirate”
, počeo je razgovor Trivundža.

On je svjestan da kvalitet rukometa u Emiratima nije kao u Evropi, ali vjeruje da Al Šabab, može da napreduje, posebno jer je tu Vujović.

“Naime zakon u njihovim klubovima je takav da je dopušteno samo jednom strancu da nastupa u klubu. Liga je kvalitetna ali ne na nivo neke od evropskih liga. Dvije ekipe koje su u vrhu se kvalitetom dosta izdvajaju od ostali, AL Ahli i AL Šardžah. To su ekipe sačinjene pretežno od njihovih reprezentativaca i pojačani sa jednim strancem čine ozbiljan tim. Ostale ekipe su uglavnom sastavljene od momaka koji poluprofesionalno igraju rukomet i jednog stranca. Veselin Vujović je upravo doveden da taj nivo rukometa podigne na viši nivo i dosta uspjeva u tome. Prije dva dana smo igrali protiv prvoplasirane ekipe šampionata i izgubili jednim golom razlike gol i to bi bio samo jedan od pokazatelja dobrog rada”.

Većina igrača ipak igra poluprofesionalno, igrači dolaze jednom dnevno na trening pa Al Šabab koji je dio sportskog društva u kojem je ipoak glavni sport fudbal, nema pretjerane ambicije.

“Navikavam se na taj režim treninga jer je to kod njih normalno. Klub nije postavio visoke ciljeve, jer su svjesni da ekipa nije u rangu sa prvoplasiranima, ali da budemo u nekom gornjem dijelu tabele”.

Trivundža se navikava i na sam život u Dubaiju, i to bez porodice koja je ostala u Banjaluci.

“Nemam nikakvih poteškoća kad je život u Emiratima u pitanju. Došao sam u njihovu zemlju i prihvatam njihove običaje, sasvim normalno. Nedostaje mi porodica, jer u kratkom periodu u kom sam sve organizovao i preselio se u Dubai nije bilo mogućnosti da i njih preselim. Uglavnom, ako sve bude ok do kraja maja sam ovdje, što i nije predug period”,
rekao je Trivundža.



U adaptaciji na novu sredinu pomažu mu najviše Vujović i ostali članovi stručnog štaba, a slobodno vrijeme kako kaže trudi se da iskoristi na najbolji mogući način.

“Uglavnom se družim sa Vujovićem, Torbicom i trenerom golmana Roganovićem. Pratili smo teniski turnir, tu sui plaže oko nas, uglavnom nije dosadno. Relativno sam kratko ovdje da bih bio blizak sa nekim ali naravno odem i na piće sa saigračima”.

Rukomet ipak nije tako popularan kao na ovim prostorima, pa ni utakmice nisu ni blizu onima kao kod nas i to je nešto što takođe nedostaje Trivundži.

“Publike na utakmicama bukvalno ni nema, što mi nedostaje. Pratim Borac i vidim da je naša publika i dalje uz klub i protiv Partizana je pokazala koliko voli rukomet”, rekao je Trivundža i dotakao se neizbježne teme – matičnog RK Borac.

“Odluku da napustim RK Borac nisam donio nimalo lako. Teško je prije svega donijeti odluku da se čovjek odvoji od porodice, Međutim situacija u Borcu, koja je svima dobro poznata je sve to ubrzala i preselila me u Emirate. Ovdje je dosta drugačiji način života, odnosa prema poslu-sportu nego kod nas. Timovi nemaju finansijskih prepreka, sve im je dostupno. Jedini problem jesu njihovi zakoni po kojima igraci koji nisu profesionalci ni po kom osnovu ne mogu da odsustvuju sa posla i nastupaju za klubove”.

Svoj matični klub i dalje prati i nada se da će doći neko bolje vrijeme za nekadašnjeg evropskog šampiona.

“Iskreno, volio bih da se situacija u Borcu popravi. Kvalitet u Borcu nikad nije bio sporan, to pokazuju momci na terenu igrajuci kvalitetnu SEHA ligu. Odlazak bilo koga iz kluba bio bi otezavajuci faktor za Borac. Vrijeme je da sve krene u korist tih momaka i da onakve predstave kao protiv Partizana gledamo svaki drugi vikend u Boriku", poručio je na kraju Trivundža.

(G. Arbutina – MONDO, Foto: S. Trivundža)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC