• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španović ponovo treća na svijetu!

Srpska atletičarka Ivana Španović na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu skočila 6,77 metara i osvojila bronzanu medalju.

U dvorani, kao na otvorenom!

Ivana Španović zauzela je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Sopotu i tako ponovila plasman sa ljetošnjeg šampionata planete na otvorenom, kada je zablistala na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Španovićeva je u subotnjim kvalifikacijama zabilježila najbolji rezultat (6,77 metara), a isto toliko skočila je i u finalu. I to u šestoj seriji.

Prije toga je imala pet krajnje ujednačenih skokova, između 6,64 i 6,71 metara. Kao treća se izdvojila u trećoj seriji i do kraja ostala tu.

Za nijansu bolje od Ivane, u nedelju popodne bile su nova šampionka Elojzi Lesur (Francuska) sa 6,85 i Britanka Katerina Džonson-Tompson sa 6,81 metara.

Lesur je preuzela vođstvo nakon četvrte serije i komotno ga zadržala...

Nada u sjajnije odličje probudila se uoči poslednjeg skoka, kada je Ivana bila maksimalno rasterećena, jer je znala da ima bronzu "u džepu".

Probala je da popravi rezultat i nadmaši bar jednu od rivalki, ali se odrazila desetak centimetara prije linije za prestup i razočarano podigla ruke u vazduh, čim je shvatila da ni taj pokušaj neće ništa promijeniti.

Britanka Šara Proktor (6,68), trećeplasirana sa prethodnog SP u dvorani (Istanbul 2012), plasirala se na četvrto mjesto, dok je aktuelna evropska prvakinja u dvorani, Darija Klišina iz Rusije, zauzela tek sedmu poziciju.

(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Christian Petersen)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC