• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana: Biće i sjajnijih medalja!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović presrećna zbog svoje druge bronze na šampionatima svijeta.

Ivana Španović zauzela je treće mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, potvrdivši da je izrasla u jednu od najboljih skakačica u dalj.

Od srebra su je delila četiri centimetra, od zlata osam.

To će za nju biti motiv da nastavi ovim putem i u dogledno vrijeme uveća svoju kolekciju medalja, a nas ponovo učini ponosnim i dodatno zainteresuje za "kraljicu sportova".

"Presrećna sam zbog još jedne medalje osvojene na svjetskim prvenstvima, a znam da smo na dobrom putu da se sa sljedećeg velikog takmičenja vratim sa još sjajnijim odličjem", izjavila je Ivana, a prenosi sajt Atletskog saveza Srbije.

Kada kaže "da SMO" na pravom putu, misli na trenera Gorana Obradovića, koji je bio pored nje i ovih dana u Poljskoj.

"Ovo je veliki uspjeh za Ivanu i srpsku atletiku. U finalu je imala problem sa doskokom, ali ona je, na sreću, toliko fizički spremna i jaka, da i pored toga osvoji medalju", prokomentarisao je Obradović.

Španovićeva je nedavno na Balkanijadi u Istanbulu popravila državni rekord u dvorani na 6,92 metra. Najbolji rezultat napolju joj je 6,82. Zna se šta je cilj...

"Slijedi nam kratka pauza i pripreme za ljetnju sezonu. Potvrdili smo učešće na svim mitinzima Dijamantske lige, a očekuje nas i Evropsko prvenstvo u Cirihu. Dakle, pred nama je vrlo duga sezona i mnogo prilika za nove rekorde", u glas su poručili Ivana i njen trener.

Ivana Španović (23) skrenula je pažnju na sebe trijumfom na juniorskom SP u Bidgošču 2008. godine. Zatim je bila najbolja i na Univerzijadi u Beogradu, srebrna na šampionatima Evrope za juniore (2009) i mlađe seniore (2011).

Poslije razočaravajuće 2012. i jedanaestog mjesta na Olimpijskim igrama, uslijedilo je peto mjesto na EP u dvorani 2013, zdravstveni problemi i onda pomenuto SP u Moskvi, na kome je konačno "eksplodirala" i u seniorskoj konkurenciji.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC