• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šeli-En Frejzer-Prajs, najbrža žena

Ne postoji sprinterka na svijetu koja može da se mjeri sa 152 centimetra visokom Jamajčankom.

Atletičarka sa Jamajke Šeli-En Frejzer-Prajs osvojila je zlatnu medalju u trci na 60 metara na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Sopotu.

Jamajčanka je stazu pretrčala sa šest sekundi i 98 stotinki.

Trostruka osvajačica zlata na prošlogodišnjem šampionatu svijeta u Moskvi je brzo startovala i već poslije desetak metara stekla prednost u odnosu na konkurentkinje i zadržala je do kraja trke. Srebrnu medalju osvojila je Mjurijel Aure iz Obale Slonovače (7,01), dok je bronzana medalja pripala Amerikanki Tiani Bartoleti (7,06).

Šeli-En, za sada, ima 10 zlatnih, pet srebrnih i jednu bronzanu medalju sa najvećih takmičenja u svijetu atletike. Ona je dvostruka uzastopna olimpijska šampiona, iz Pekinga 2008. i Londona 2012. godine, uzela je zlato u istoj disciplini u Berlinu 2009. i Moskvi 2013. godine, dok je u međuvremenu, u Daeguu 2011. morala da se zadovolji srebrom.


Šeli-En Frejzer Foto: Getty Images

Rijetko učestvuje na dvoranskim svjetskim prvenstvima, tako da joj je zlato iz Sopota prvo koje nije osvojila na otvorenom.

Rezultat 6,98 peto je najbrže vrijeme svih vremena na 60 metara, kada su žene u pitanju. Rekorderka je i dalje Ruskinja Irina Privalova, koja trčala 6,92 u Madridu davne 1993. godine. Gejl Divers i Merion Džons iz SAD išle su do 6,95, Merlin Oti sa Jamajke i Ekaterini Tanu iz Grčke trčale su 6,96, a Lovern Džons-Feret sa Djevičanskih ostrva trčala je 2010. godine 6,97.
(MONDO:Foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC