• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berger kao Šumaher: Povrijedio se na skijanju

Nekadašnji vozač Ferarija i Meklarena, baš kao i njemački as, doživio težak pad na skijanju. Zaradio je prelom ruke, ali, nije životno ugrožen.

Šta se dešava sa bivšim asovima Formule 1?

Dva mjeseca nakon što je Mihael Šumaher doživeo tešku nesreću na skijanju u Francuskoj slična sudbina zadesila je još jednog bivšeg asa Formule 1 - Gerharda Bergera.

Nekadašnji vozač Ferarija i Meklarena skijao je na nepristupačnom terenu u rodnoj Austriji, kada je zbog smanjenje vidljivosti koju je prouzrokovala magla, izgubio kontrolu i udario u betonsku ogradu u kojoj se nalazi odvodna cijev.

Berger, na sreću, nije udario glavom, već je pao na stranu, ali je zbog siline udarca izgubio svest. On je pritom zaradio težak prelom ruke, zbog čega je hitno helikopterom prevezen u obližnju bolnicu Sent Johan u Tirolu.

Bivšem austrijskom automobilisti, koji nije bio životno ugrožen, odmah je urađena operacija ruke, a zatim je poslije nekoliko dana provedenih u bolnici u nedjelju pušten na kućno liječenje.

Gerhard Berger (54), koji se povukao 1997. godine poslije 14 sezona u šampionatu F1, u karijeri je ostvario 10 pobjeda u "najbržem cirkusu", imao je ukupno 48 podijuma, a najveći uspjeh mu je treće mjesto u generalnom poretku vozača.

U karijeri je osim za Ferari i Meklaren, vozio i za ATS, Erouz i Beneton, nakon povlačenja postao je suvlasnik ekipe Toro Roso, a trenutno radi kao predsjednik komisije Međunarodne automobilske federacije (FIA) za trkačke jednosjede, u koju spada i Formula 1.

Mihael Šumaher, koji se povredio uoči Nove godine u Alpima, nalazi se već duže od dva meseca u veštački izazvanoj komi, zbog teške povrede glave i prognoze za njegov oporavak su sve pesimističnije.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Alex Grimm)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC