• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Đoković preskočio Čilića

Najbolji srpski teniser, poslije preokreta, izborio plasman u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu.

Novak Đoković nastavlja trku za treću titulu u Indijan Velsu. Poslije osvajanja tog turnira 2008. i 2011. godine, srpski teniser na dobrom je putu da to ostvari i ove sezone.

Drugi reket svijeta pobijedio je Marina Čilića, poslije preokreta, rezultatom 1:6, 6:2, 6:3 i izborio plasman u četvrtfinale.

Novak nije dobro započeo meč. Griješio je na startu, što je Hrvat vješto iskoristio, igrao je agresivno, kontrolisao je situaciju na terenu i nanizao čak pet gemova u svoju korist, prije nego što je ubjedljivo dobio prvi set.

Ipak, srpski as probudio se u nastavku. On je već u četvrtom gemu uspio da stigne do brejka, a zatim je načinio još jedan u osmom gemu za izjednačenje.

To je dalo samopouzdanja Novaku, koji je i u odlučujućem dijelu igre odmah "pritisnuo" rivala, iskoristio treću brejk loptu i stigao do vođstva (2:0), koje se ispostavilo kao dovoljno za pobjedu.

Protivnik najboljem srpskom teniseru u meču za ulazak u polufinale biće Francuz Žilijen Beneto koji je pobijedio Felisijana Lopeza iz Španije sa 6:3, 7:6 (7:4).

Novak protiv Francuza, trenutno 65. na ATP listi, ima gotovo savršen skor. Odigrali su šest duela do sada, a Đoković je pet riješio u svoju korist.

Posljednji put sastali su se u trećem kolu US Open 2012. godine kada je Novak slavio (6:3, 6:2, 6:2), dok je jedini trijumf Francuz osvario prije tačno osam godina i to baš na startu turnira u Indijan Velsu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Quinn Rooney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC