• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Pobjeda za proslavu jubileja

Vaterpolo klub Partizan proslavlja 50 godina od osvajanja prve od sedam titula evropskog prvaka. U subotu im gostuje Galatasaraj na Banjici.

Vaterpolisti Partizana u subotu od 18.30 časova na svojoj Banjici igraju jednu od presudnih utakmica za plasman na završni turnir ovosezonske Lige šampiona.

Protivnik je turski Galatasaraj, a taj meč ima i dodatnu simboliku s obzirom na to da će u subotu, 15. marta biti tačno 50 godina otkako je Partizan osvojio prvu od ukupno sedam titula evropskog prvaka.

"Od osvajanja prve titule Kupa šampiona prošlo je 50 godina, a poslije toga Partizan je osvojio još šest. Pošto ćemo igrati pred legendama kluba, volio bih da se prikažemo u najboljem svjetlu, da pobijedimo Galatasaraj i da ostanemo u trci za odlazak na 'fajnal-siks'", rekao je trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović novinarima u Beogradu.

Povodom obilježavanja 50-godišnjice od osvajanja prve titule Kupa šampiona, u petak će na stadionu Partizana biti organizovana proslava, a igrači koji su osvojili tu titulu biće i u subotu na utakmici.

Partizan je u prvom dijelu takmičenja pobijedio Galatasaraj u Istanbulu sa 10:7, a Vujasinović je rekao da je njegova ekipa u tom meču uspjela da sprovede sve taktičke zamisli.

"To je ekipa koja je sačinjena od iskusnih igrača, reprezentativaca, imaju izuzetno jaku prvu postavu koja nosi čitavu igru. Naš zadatak je da ih izbacimo iz ritma i da možda sa tri lične greške izbacimo nekog od njihovih bitnih igrača, jer je njihova druga postava druga priča i sa njima može mnogo lakše da se igra", rekao je on.

Poslije šest kola Partizan je treći na tabeli sa devet bodova i ima tri manje od Breše i devet manje od prvoplasiranog Radničkog iz Kragujevca. Galatasaraj je peti sa pet bodova.

Trener Partizana je istakao da je utakmica važna i turskoj ekipi, jer je to njena posljednja šansa da ostanu u trci za plasman na završni turnir.

"Dolaze na naš bazen, svakom timu je ovdje teško da igra. Mi kod kuće pružamo bolje partije nego na strani i moramo to da iskoristimo", rekao je on.

Vaterpolisti Partizana Dušan Mandić i Nikola Jakšić pozvali su navijače da dođu na utakmicu i pomognu svom timu.

"Ova utakmica ima veliki značaj i zbog godišnjice i zbog toga što nam treba pobjeda. Znamo sve prednosti i mane Galatasaraja i neće moći da nas iznenade. Ako odigramo onako kako se dogovorimo možemo da dođemo do pobjede", rekao je Mandić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC