• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se prošetao do polufinala Indijan Velsa

Najbolji srpski teniser pobijedio Žilijana Benetoa u dva seta (6:1, 6:3). U polufinalu protiv Iznera ili Gulbisa.

"Volim Indijan Vels", napisao je Novak Đoković poslije rutinski izvojevane šeste pobjede u svom sedmom duelu sa Žilijenom Benetoom.

Najbolji srpski teniser rutinski je savladao Francuza i četvrti uzastopni put obezbijedio mjesto među četiri najbolja na kalifornijskom turniru. Naredni rival biće mu pobjednik duela Džo Izner - Ernests Gulbis.

Poslije dva meča koja je dobio u tri seta, Novak je Žilijena savladao u dva, nedozvolivši rivalu ni tračak nade da bi mogao da iznenadi.

Skoro perfektan Đokovićev nastup nagovješten je već od njegovog prvog udarca. Srbin se agresivno suprotstavio rivalu i osvojio prvi i treći gem bez izgubljenog poena. Prvu brejk loptu iskoristio je već u četvrtom, poveo 3:1 i potom snažnim servisima čuvao prednost.

Prvi set je osvojio poslije samo 28 minuta igre!

Francuz ni u drugom setu nije bio ravnopravan protivnik. I kada bi odigrao poen kakav želi, Đoković bi fantastičnim defanzivnim potezom uspio da vrati lopticu, izmami aplauz publike i obeshrabri rivala.

Novak je mogao i ranije da završi meč, da je na početku drugog dijela iskoristio dvije brejk lopte. Beneto se branio i pri svom narednom servisu, pa je viđena očekivana slika - Srbin je sigurno osvajao gemove na svoj servis, a Francuz se grčevito branio.

Prvi brejk u drugom setu viđen je u sedmom gemu, kada je Beneto lošim potezima stvorio Novaku veliku šansu, koju je i iskoristio. Pri vođstvu 4:3 i servisu Beograđanina, svima je postalo potpuno jasno kako će se ovaj meč završiti.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Jeff Gross)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC