• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Radnički ubjedljivo do F6

Vaterpolisti Radničkog potvrdili plasman na završni turnir Lige šampiona. U Rumuniji, deklasirana Oradea 17:6.

Vaterpolisti Radničkog i zvanično su ostvarili plasman na "Fajnal-siks" Lige šampiona, pošto su u 7. kolu B Grupe najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja upisali i sedmu pobjedu, na gostovanju rumunskoj Oradei, rezultatom 17:6 (6:2, 4:1, 3:1, 4:2).

Izabranici novog trenera Uroša Stevanovića, koji je poslije smjene Dejana Jovovića prvi put predvodio tim, otputovali su bez bolesnih Damira Burića, Borisa Popovića i Vedrana Ćirkovića, a u Rumuniji je zdravstvene probleme zadobio i Amerikanac Majkl Rozental. Međutim, i bez njih Radnički je potvrdio klasu.

Šansu da debituje u Ligi šampiona dobio je mladi Nikola Bogdanović, koji je u potpunosti iskoristio, čak i upisao prvenac.

Iako je Oradea na golu imala sjajnog srpskog reprezentativca Gojka Pijetlovića, Šumadinci su već u prvoj četvrtini stigli do +4 (6:2). Po dva gola u toj dionici dali su Srđan Vuksanović i kapiten Filip Filipović, a u strijelce su se upisali i Marković i Zloković.

Imao je i Radnički na drugoj strani odličnog golmana, Zdravka Radića, koji je sjajnim odbranama još jednom ulivao dodatno samopouzdanje saigračima, pa je serija nastavljena u drugoj dionici, golom Đorđa Filipovića.

Uz sigurnu igru nisu izostali ni lijepi potezi Radničkog, a poslije dvije maestralne asistencije Bogdanovića i Ćirića, Zloković je bio neumoljivi egzekutor, kao i Filip Filipović odmah zatim, za dvocifreni učinak gostiju već minut i po prije odlaska na veliki odmor (10:2).

Po povratku sa odmora Kragujevčani su nastavili u istom ritmu. Nezaustavljiv je bio centar Boris Zloković koji se sa dva nova pogotka postarao za +10 (13:3), a posljednju dionicu obilježio je Đore Filipović sa dva gola (15:4).

Najefilkasniji bio je Boris Zloković sa pet golova, Filip Filipović i Đorđe Filipović dodali su po tri, Srđan Vuksanović dva, a po jednom su se u strijelce upisali Nikola Bogdanović, Miloš Korolija, Ivan Basara i Dušan Marković.

IGRAČ VIŠE:

Oradea 4/2
Radnički 10/6

PETERCI:

Oradea 3/2
Radnički 1/1

ORADEA: Pijetlović, Kimpianu 1, Negrean 2, Diakonu 1, Kioveanu, Popoviću, Aleksa, Čupić 1, Krecu, Žurka, Đorđesku, Kalman 1, Krecu.

RADNIČKI: Radić, Bogdanović 1, Korolija 1, Vuksanović 2, Miličić, Ćirić, Basara 1, Zloković 5, F. Filipović 3, Marković 1, Đ. Filipović 3, S. Popović.

TABELA GRUPE B:

1. Radnički /+1/ 21
2. Breša 12
3. Partizan /+1/ 12
4. Špandau 7
5. Galatasaraj /+1/ 5
6. Oradea /+1/ 1

(MONDO, foto: VK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC