• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rozbergova pobjeda u Melburnu za radost F1

Vozač Mercedesa bio je najbolji u prvoj trci sezone u Australiji, čime je konačno prekinuo dominaciju Sebastijana Fetela, koji nije stigao do cilja.

Ako je suditi po premijernoj trci Formule 1 u 2014, ova sezona mogla bi da donese mnogo više neizvjesnosti nego što je to bio slučaj ranijih godina.

Niko Rozberg pobijedio je na trci u Melburnu, za Veliku nagradu Australije i tako prekinuo dominaciju Sebastijana Fetela.

Za iznenađenje su se potrudili i Danijel Rikardo novajlija u ekipi Red Bula, koji je pred domaćom publikom osvojio drugo mjesto i ostvario najveći uspjeh u karijeri, kao i debitant Kevin Magnusen iz Meklarena, koji je trku završio na trećoj poziciji.

Rozberg je na Melburn Parku stigao do četvrte pobjede u karijeri, dok je Mercedesu donio ukupno stotu pobjedu u šampionatu.

"Fantastično! Kakav ste mi automobil dali! Kakav automobil", vikao je od sreće ekipi poslije trijumfa Rozberg.

"Bio je ovo čudesan dan. Stvarno sam presrećan, svi znaju koliko sam vrijedno radio tokom zime i drago mi je što imam 'srebrnu strijelu'. Zahvalan sam Mercedesu što mi je dao ovako nevjerovatan automobil", dodao je pobjednik prve trke u sezoni.

VIDEO

Ipak, uz neočekivani poredak na podijumu najveći šok priredili su četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel, i Luis Hamilton, koji je imao pol-poziciju, jer nisu uspjeli da završe prvu trku u sezoni.

OSAM VAN STAZE

Na početku nove ere Formule 1, koja je donijela najnovije turbo hibridne motore i ograničenje od najviše 100 kilograma goriva, osam bolida nije završilo prvu trku sezone u Melburnu.

I vozač Red Bula i pilot Mercedesa morali su da odustanu od trke u šestom, odnosno petom krugu, zbog problema sa motorima. Fetel je tako prekinuo fantastičnu seriju od devet uzastopnih pobjeda, ali je, možda, time dobila Formula 1 zbog povratka neizvjesnosti u šampionat nakon duge vladavine Nijemca.

Četvrto mjesto u Australiji osvojio je Dženson Baton iz Meklarena, peti je bio dvostruki šampion Fernando Alonso iz Ferarija, a šesti Vateri Botas iz Vilijamsa. Bodove su ovojili još i Niko Hilkenberg iz Fors Indije, Žan-Erik Vernj iz Toro Rosoa, Kimi Raikonen za volanom Ferarija, kao i Danil Kvjat (Toro Roso).

Naredna, druga trka sezone, na programu je 28. marta na stazi Sepang, za Veliku nagradu Malezije.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Mark Thompson)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC