• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole protiv Fedeksa za prvu titulu u sezoni

Đoković pobjedom nad Iznerom izborio finale u Indijan Velsu, gdje će juriti prvi pehar ove godine, ukupno treći na prvom Mastersu sezone u karijeri.

Novak Đoković uz mnogo muke i borbe stigao je do finala Indijan Velsa. Naigrao se srpski teniser protiv Viktora Haneskua, Alehandra Gonzalesa i Marina Čilića, a žestoku bitku vodio je i protiv američkog dugajlije Džona Iznera u polufinalu (7:5, 6:7, 6:1).

Mnogo truda i prolivenog znoja omogućili su drugom teniseru svijeta da se bori za prvi pehar ove godine.

"Mislim da sam protiv Iznera dobro reternirao, stvorio sam mnogo prilika na njegov servis. Dva puta sam imao šansu da završim meč u drugom setu, ali sam odigrao dva loša gema, a on je zatim bio fantastičan u taj-brejku. A kada ga igrate protiv Džona Iznera, ko god da ste, niste favorit. Trudio sam se da ostanem mentalno jak poslije gubitka drugog seta i treći sam odigrao odlično", rekao je nakon plasmana u finale Đoković.

VIDEO

Novak će pokušati da osvoji 42. titulu u karijeri i to na turniru na kojem je već trijumfovao dva puta u karijeri - 2008. i 2011. godine.

"Došao sam ove godine u Indijan Vels bez titule i u tome je velika razlika u odnosu na prethodne sezone. Mislim da sam sada na pravom putu povratka u formu".


A u borbi za trofej čekaće ga stari znanac - Rodžer Federer, koji je mnogo lakše od Novaka riješio duel u polufinalu protiv Aleksandra Dolgopolova - 6:3, 6:1.

Novaku i Rodžeru to će biti 33. međusobni okršaj u karijeri. Švajcarac je u prednosti, jer je dobio 17, uključujući i posljednji prije dvije nedjelje u polufinalu Dubaija - 3:6, 6:3, 6:2.

"Kad god igramo jedan protiv drugoga, izazov je veliki za obojicu i svega nekoliko poena može da odluči pobjednika. Takav duel očekujem i u finalu. Nadam se da ću odigrati na visokom nivou, jer jedino tako imam šansu da ga pobijedim", dodao je srpski as.

Bez obzira na ishod večerašnjeg duela (trebalo bi da počne oko 22 časa), Novak je već zaradio ulaskom u finale 240 ATP bodova, budući da je prošle godine eliminisan u polufinalu, što znači da će smanjiti zaostatak za vodećim Rafaelom Nadalom, jer je Španac neočekivano rano završio takmičenje, u trećem kolu.

Ukoliko bi slavio na prvom turniru Masters serije u sezoni, Novak bi osvojio još dodatnih 400 bodova, uz novčanu nagradu od milion dolara.

(MONDO, foto: Beta/AP/Mark J. Terrill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC