• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Rikardo diskvalifikovan, Magnusen drugi

Vozaču Red Bula Danijelu Rikardu oduzeto je drugo mjesto na trci za Veliku nagradu Australije, jer je imao više goriva od dozvoljenog.

Odmah poslije trke u Melburnu, gdje je Danijel Rikardo donio Red Bulu veliku radost, nakon odustajanja svjetskog šampiona Sebastijana Fetela, Svjetska automobilska federacija (FIA) najavila je mogućnost dikvalifikacije zbog nepoštovanja pravila.

Samo nekoliko sati nakon što je tehnički delegat FIA Džo Bauer saopštio da je Rikardo imao više od 100 litara goriva u rezervoaru, uslijedila je diskvalifikacija.

FIA je saopštila da je Rikardu oduzeto drugo mjesto jer su pravila jasno prekršena.

Automobili ove sezone smiju da počnu sa najviše 100 litara goriva, za razliku od 140-150 koliko je bilo do sada, a moraju da voze s protokom goriva koji ne smije da premaši 100 litara po satu.

Utvrđeno je, međutim, da je Rikardov bolid stalno premašivao takav protok, što je jasno kršenje pravila.

Čelnici Red Bul, aktuelnog šampiona u konkurenciji konstruktora, izjavili su da su razočarani novonastalom situacijom i odmah su najavili žalbu na tu odluku.

"Nedosljednosti sa meračem protoka FIA preovladavale su tokom cijelog vikenda i došle su i do staze. Ekipa i proizvođač motora Reno su ubijeđeni da je gorivo dolazilo do motora u potpunom skladu sa propisima", navodi se u saopštenju Red Bula.

Rikardu je osvanje drugog mjesta bio najbolji plasman u karijeri, a nakon poništavanja tog rezultata njegovo mjesto preuzeo je trećeplasirani Kevin Magnusen iz Meklarena, dok se njegov klupski kolega Dženson Baton naknadno domogao najnižeg stepenika na pobjedničkom postolju i 15 bodova.

Zbog pomjerenja u redoslijedu profitirao je i Serhio Perez iz Fors Indije, koji se sa 11. mjesta pomjerio na deseto i osvojio jedan bod.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA VN AUSTRALIJE.

(MONDO, foto: Beta/AP/Ross Land)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC