• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rus, tinejdžer, ušao u istoriju Formule 1

Niko mlađi nikad nije osvojio bod u trci Formule 1, pa ni Sebastijan Fetel. Danil Kvjat uradio je to sa 19 godina, deset mjeseci i 18 dana.

Danil Kvjat postao je najmlađi vozač koji je osvojio poen u trci, Kevin Magnusen završio je treći na svom debiju, dok je šampion Sebastijan Fetel ostao u sjenci svog mlađeg timskog druga danas na početku sezone Formule 1.

Nova generacija pokazala je tako na Velikoj nagradi Australije da će imati mnogo uticaja u budućnosti.

Kvjat vozi za Toro Roso, a sa 19 godina, deset mjeseci i 18 dana postavio je rekord kao najmlađi vozač koji je osvajao bodove, prestigavši tako Fetelov rekord iz 2007. godine. Mladi Rus bio je jako iznenađen svojim uspjehom.

"Nisam očekivao da osvojim bod u svojoj prvoj trci, tako da je osjećaj nevjerovatan! Ovo nam je stvarno veliki podstrek i sada treba da nastavimo vrijedno da radimo, i ako nastavimo kao do sada, onda nas čeka stvarno dobra sezona", rekao je Kvjat.

Magnusen ima 21 godinu, a danas je postao drugi najmlađi vozač koji se popeo na podijum i izjednačio je učinak jednog od svojih prethodnika u Meklarenu, Luisa Hamiltona, koji je to takođe uradio na debiju u Melburnu.

Meklarenu se tako odmah isplatilo povjerenje koje je ukazao ovom talentovanom vozaču. Tim je poslije samo jedne sezone odustao od Serhija Peresa i angažovao mladog Danca, koji je danas postao prvi vozač iz te zemlje na podijumu F1.

"Tim je jako vrijedno radio tokom zime, a uz to je radio i s početnikom koji nema nikakvog iskustva. Bilo im je teško, ali su uradili tako dobar posao da sam se na kraju stvarno osjećao kao kod kuće, sve mi je bilo udobno. Ne bih mogao da tražim ništa više od ovoga", rekao je Magnusen.

Rikardo je bio drugi i ovo mu je prvi put da se popeo na podijum, pošto mu je prethodni najbolji rezultat bilo sedmo mjesto u Kini. To je učinio dok je četvorostruki uzastopni šampion Fetel gledao sa tribina jer je rano ispao iz trke.

(MONDO/Beta, foto: Beta/AP/Hasan Jamali)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC