• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dupla kruna" Žane Novaković

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u skijanju Žana Novaković pobjednica je drugog slaloma na "FIS kupu Jahorina 2014. godine".

Poslije trijumfa na subotnjoj prvoj trci slaloma na stazi "Olimpik", učesnica Zimskih olimpijskih igara u Sočiju je ponovo bila najbrža i u drugoj trci voženoj u nedjelju ujutro u ženskoj konkurenciji.

Drugo mjesto pripalo je Žaninoj koleginici iz reprezentacije BiH Šejli Merdanović, dok je treću poziciju osvojila Ivana Bulatović iz Crne Gore.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je slovenački takmičar Filip Milinšek ispred Marka Rudić iz BiH, koji je u subotu bio najbrži, te trećeplasiranog Dušana Senčara iz Slovenije.

Žana Novaković i Marko Rudić, članovi su Smučarsko-planinarskog društva "Jahorina" i oboje su branili boje BiH na ZOI u Sočiju, dok je Merdanovićeva članica skijaškog kluba "Željezničar" iz Sarajeva.

U jučerašnjoj prvoj slalomskoj trci u okviru "FIS kupa Jahorina 2014. godine", u muškoj konkurenciji najbolji je bio Marko Rudić iz BiH, dok su na drugom i trećem mjestu slovenački takmičari Filip Milinšek i Jan Breznik.

U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate postigle su takmičarke iz BiH - Žana Novaković je prva, druga je Šejla Merdanović, a treća Amira Halilović.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 40 skijaša iz BiH, Slovenije, Slovačke, Srbije, Crne Gore, Holandije i Mađarske.

Ovogodišnji "FIS kup Jahorina" ima izuzetno veliki značaj i za Jahorinu i Republiku Srpsku, jer je riječ i o trkama za prvenstvo BiH i, što je posebno važno, o testnoj trci za dobijanje prava na organizaciju "Evropa kupa 2015".

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske svake godine izdvaja znatna sredstva za održavanje "Fis kupa" na Jahorini, a ove godine je, kao i prošle, za tu namjenu izdvojilo 30.000 KM.

(MONDO/Srna, foto: Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC