• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković osvojio Indijan Vels!

Srpski teniser preokrenuo rezultat u sjajnom finalu protiv Rodžera Federera - 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Novak Đoković osvojio je prvu titulu u 2014. godini, a ukupno 17. na turnirima Masters serije u karijeri - od toga treću u kalifornijskoj pustinji, gdje je uspostavio trend trijumfa svake treće godine (2008, 2011).

Rodžer Federer došao je na ovaj turnir pun samopouzdanja, možda i u najboljoj formi u posljednje dvije-tri godine, ali je u svom petom finalu Indijan Velsa prvi put poražen.

On je na prvom Mastersu sezone podizao pehar 2004, 2005, 2006. i 2012.

Đoković i Federer u nedjelju su se sastali 33. put i srpski teniser smanjio je prednost Švajcarca na 16:17.

Najčešće su igrali upravo na tvrdoj podlozi i rezultat u tim okršajima je 12:13. U Indijan Velsu su odmjerili snage samo u polufinalu 2011. godine i tada je Đoković slavio u tri seta.

Federer je ključni dio posla u prvom setu obavio na početku.

U drugom gemu je iskoristio nesigurnost Đokovića na servisu i poslije kraće neizvjesnosti stigao do "brejka". Njegovu prednost od 2:0, potom i 3:0, Novak nijednog trenutka nije uspio da ugrozi.

Odnos snaga u drugom setu se bitno promijenio - Federeru je drastično opao procenat ubačenog prvog servisa (sa 74 na 53 odsto), zbog čega je i njegova ukupna igra izgubila na oštrini i intenzitetu.

Novak ga je "pritiskao" u svakom servis gemu, ali su ga greške u bitnim momentima, a malo i nedostatak sreće, sprečavali da dođe makar do brejk lopte.

Šansu je konačno dočekao u osmom gemu, kada je u presudnom poenu odbio Federerov napad "svijećom" na osnovnu liniju i zatim bio nagrađen greškom protivnika - 5:3.

U sljedećem gemu podsjetio je na polufinalni duel sa Džonom Iznerom, kada je u drugom setu dva puta neuspješno servirao za pobjedu. Samo što sada nije vodio 1:0 u setovima, tako da je kiks mogao mnogo skupo da ga košta.

Federer je stigao do 0:30, ali je Nole uhvatio priključak forhend udarcem na samu liniju. Uslijedili su neiznuđena greška Federera, servis viner i još jedna linija - četiri vezana poena, gem i set!

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC