• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak i Rodžer - odlučila je jedna lopta

"Kao što sam rekao prije meča, da će 'odlučiti jedna lopta', tako je i bilo", rekao je novi šampion Indijan Velsa Novak Đoković.

Često teniseri kažu da će odlučiti jedan poen ili da je odlučio jedan poen.

U finalu Indijan Velsa 2014. godine ovo jeste bio slučaj.

Novak Đoković stigao je do treće titule na prestižnom Mastersu u Kalifornijskoj pustinji pobjedom nad vječitim rivalom Rodžerom Federerom - 3:6, 6:3, 7:6 (7:3). Koliko je to bio izednačen meč govori i ukupan odnos poena.

Bilo je 99:98 u korist Đokovića!

"Kao što sam rekao prije meča, da će 'odlučiti jedna lopta', tako je i bilo", rekao je Đoković, koji je Indijan Vels osvajao 2008, 2011. i 2014. godine, po čemu se izjednačio sa Džimijem Konorsom, Majklom Čengom i Rafaelom Nadalom.

"Rodžer je igrao na zaista visokom nivou. Igrao je mnogo bolje nego prije 13, 14 mjeseci... Bilo je neophodno da budem na svom najvišem nivou i da budem potpuno koncentrisan do posljednjeg momenta. To sam i uspio i zato sam ponosan na ono što sam postigao ovdje", rekao je Đoković, kojem je to bila prva titula ove godine.

Pogledajte FOTO GALERIJU

"Način na koji sam došao do nje je nešto što me čini veoma srećnim i što mi daje mentalnu snagu, uz mnogo zadovoljstva. Posljednja tri meča, počev od četvrtfinala sa Čilićem, polufinala sa Iznerom i finala sa Federerom, bila su jako teška, neizvjesna i emotivna".

Činjenica da je Novak stigao do titule u trenutku kada se u boks namijenjen njegovom treneru vratio Marjan Vajda, umjesto Borisa Bekera, nije bila tema konferencije za štampu.

Kada je ozvaničio saradnju sa Bekerom, Novak je najavio da to ne znači i razlaz sa Vajdom i da će Slovak, koji vodi Đokovića dugo godina, biti uz njega na pojedinim turnirma tokom sezone.

Ispostavilo se da je Nole osvojio prvu titulu baš kada se Vajda vratio.

Đoković je zaradio okruglo milion dolara, uz 1.000 ATP poena, dok je Federeru pripalo 500.000 dolara i 600 bodova. Novak će ostati drugi, ali sa smanjenom razlikom u odnosu na Nadala, dok će Federer skočiti za tri pozicije i stići do petog mjesta na svijetu.

VIDEO

Poslije 33. okršaja sa najtrofejnijim teniserom svih vremena, Đoković je stigao do 42. titule u karijeri i smanjio zaostatak u međusobnim duelima sa Federerom na 16:17. Bio je to Federeru prvi poraz u finalu Indijan Velsa, gdje ima četiri titule.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Stephen Dunn)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC