• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Prolazim kroz agoniju

Srpski teniser izjavio da je poslije višemjesečnih terapija došlo do novih problema sa petom, zbog čega će pauzirati još najmanje osam nedjelja.

Janko Tipsarević već mjesecima muku muči sa povredom pete. Srpski teniser problem vuče još od januara prošle godine, a krajem oktobra predao je meč na turniru u Valensiji i od tada se nije vraćao na teren.

Tipsarević se od tada nalazi na agresivnim terapijama poput zračenja upalnog dijela pete, ubijanje nerava za koje se smatralo da podstiču upalni proces, injekcija kortikosterioida, preko terapije laserima, "šok vejv" terapija i akupunkture, ali ništa od toga nije pomoglo da upala prođe.

Prije pet dana stanje se pogoršalo - pukla mu je plantarna fascija, vlaknasta žila koja se proteže od unutrašnje strane petne kosti, prema naprijed gdje se pripaja na poprečnim ligamentima metatarzalnih kostiju i na tetivama pregibača prstiju stopala, i on je na štakama otišao u Njemačku na nove preglede.

Tipsarević ne krije da je prethodnih mjeseci preživio pravu agoniju.

"Nakon višemjesečnih posjeta mnogobrojnim stručnjacima u svijetu, a i kod nas, dobijao sam različite dijagnoze i terapije za povredu koju vučem već 14 mjeseci, što je mom timu i meni veoma teško palo, jer nismo znali šta je ispravno i da li je svaki put koji smo odabrali za liječenje bio onaj pravi. Iz tog razloga se nisam duže vrijeme oglašavao jer je sve izgledalo kao jedna velika agonija. Najteže za jednog sportistu je da ne znate kada da očekujete oporavak i povratak na teren. Prošao sam vrlo agresivne terapije, ali stanje se nije popravilo. Prije nekoliko dana ostećena plantarna fascija je pukla, i sada svi imamo jasniju sliku, ništa drugo ne preostaje nego da čekamo da zaraste uz pomoć terapija. Da nije sama pukla sljedeći korak bi bila operacija, tako da u neku ruku je i dobro da se ovo desilo", saopštio je Tipsarević.

Povratak na teren mogao bi da uslijedi tek za osam nedjelja.

"Ljekari predviđaju da je potrebno osam nedjelja kako bi tetiva potpuno zarasla i da tada mogu očekivati povratak na teren. Čim budem izliječen očekuju me pripreme kako bih se vratio u formu. Moj tim i ja smo optimisti, pozitivno razmišljamo i vjerujemo da će se ovaj 'ružan san' uskoro završiti. Po prvi put u karijeri mi se desilo ovako dugo odsustvo i ovako teška povreda. Trnovit put je ispred mene, ali veoma sam motivisan i jedva čekam da se ponovo takmičim, želja za povratak u top 10 mi je nikad veća, kao i to da ponovo Srbiju predstavljam u Dejvis kup takmičenju", dodao je Tipsarević.

(MONDO, foto: Beta/AP/Eugene Hoshiko)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC