• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Banjalučanke u Premijer ligi

Odbojkašice “Bl Volley-a” osvojile prvenstvo RS i izborile plasman u Premijer ligu BiH. Uručenje šampionskog pehara na subotnjem meču u Banjaluci.

Kolo prije kraja Univerzitetski odbojkaški klub BL Volley ima četiri boda prednosti nad Crvenom zvijezdom iz Obudovca i jasno je da će Banjaluka dobiti premijeligaša u ženskoj konkurenciji.

Do elite su Banjalučanke stigle impresivnim učinkom od 15 pobjeda i samo dva poraza u dosadašnjih 17 mečeva.

“Moram prije svega da čestitam djevojkama na velikom trudu koji su uložile kako bi nam donijele titulu Prvaka Republike Srpske. Odlično su radile tokom cijele sezone i ovo je veliko priznanje za svaku od njih. Vidi se pomak u njihovoj igri sa početka sezona i mislim da idemo dobrim putem.Sad nam preostaje da se spremimo za utakmicu protiv Maglića u našoj Univerzitetskoj sportskoj dvorani. Ne treba posebno da naglašavam koliko sam ponosan i na to što su naše djevojke dobri studenti banjalučkog Univerziteta, te su uspjele da usklade akademske i sportske aktivnosti.I volio bih da pozovem sve djevojke koje će ovog ljeta doći da studiraju u naš grad, da nam se slobodno jave ukoliko žele da budu dio naše priče”, izjavio je trener UOK BL Volley Draško Madžar.

Njegovoj ekipi preostao je još samo rezultatski nebitan meč 18. kola Prve lige RS protiv Maglića koji je na rasporedu u subotu, 22.03., u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Kampusu, sa početkom od 15 časova.

Ipak subotnji meč biće ujedno proslava šampionske titule, a poslije utakmice odbojkašice UOK BL Volley primiće šampionski pehar koji su zaslužile.

“Pozivam sve ljude koji vole odbojku da dođu i da zajedno obilježimo ovaj plasman u viši rang takmičenja. Obavezno povedite i djecu jer će im to sigurno biti ugodno provedeno vrijeme, a odbojka je divan sport. Moram da kažem da studenti redovno dolaze na naše utakmice i oni su naša najvjernija publika, a tako i treba da bude jer smo iz iste kuće i uspjeh našeg kluba doživljavamo kao studentski", rekao je Madžar.

On je dodao da će njegova ekipa sljedeće sezone hrabro ući u Premijer ligu BiH, ted a se nada većoj podršci nadležnih institucija.

“Premijer liga će biti izazov za nas, ali mi imamo hrabrosti da se sa tim nosimo. Drago mi je što Banjaluka dobija još jednog člana elite, a vjerujem da će i odbojkaši Borca ostvariti plasman u mušku Premijer Ligu, što bi bilo sjajna stvar, jer naš grad mora da bude na odbojkaškoj mapi, a ne da se sve svodi na preživljavanje. Za odbojku nisu potrebna velika sredstva, manje nego za većinu sportova, no kod nas je i taj mali podsticaj misaona imenica, pa se nadamo da ćemo sad kao član Premijer Lige imati veću podršku relevantnih struktura. Taj vječni problem finansija nam ne dozvoljava ni dugoročno planiranje, ali se nadamo da ćemo stvoriti finansijski okvir za učešće u Premijer Ligi BiH naredne sezone koji smo sportskom borbom zaslužili”, rekao je Madžar.

(MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC