• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena, dokle više da gubiš dobijeno?

Najbolja srpska teniserka traljavo počela duel 2. kola turnira u Majamiju, zatim počela da sređuje situaciju, a onda novo mučenje i poraz.

Teško da bi najcijenjeniji i najiskusniji psiholozi sveta mogli da dokuče razloge višegodišnjih oscilacija u igri Jelene Janković. Ono što se najboljoj srpskoj teniserki dogodilo u petak na turniru u Majamiju, česta je pojava tokom karijere nekada prve teniserke planete.

Jankovićeva se prvo vratila iz "mrtvih", zatim imala dobijen meč, a onda je veliku prednost prokockala i nastup na turniru na Floridi završila u 2. kolu, odnosno poslije prvog meča, jer je na početku turnira bila slobodna.

Džej Džej je vodila 5:1 u trećem setu, imala je dva brejka predbnosti, zatim je protivnici oduzela servis i kod rezultata 5:5, ali joj sve to nije bilo dovoljno da zabilježi pobjedu protiv 49. teniserke na WTA listi Varvare Lepčenko.

Amerikanka rođenu u Taškentu trijumfovala je 2:1 (6:3, 2:6, 7:6 /7:2/). Meč je trajao dva i po sata.

Igračica uzbekistanskog porijekla odlično je odigrala set i po. Povela je 1:0 (6:3), a zatim odmah na početku drugog dijela igre napravila brejk i imala priliku da povede 3:0, i to sa dva oduzeta servisa sedmom nosiocu iz Srbije.

Od tog momenta Jelena počinje da igra znatno bolje. Srpkinja je do izjednačenja i vođstva u trećem setu stigla tako što je vezala osam gemova. Zaustavljena je novim brejkom Lepčenkove kod rezultata 2:1.

Međutim, to nije pokolebalo Jankovićevu, odmah se vratila na igru od sredine drugog seta. Beograđanka je uspjela da još dva puta oduzme servis domaćoj teniserki i da povede 5:1. Ali, umesto kraja, uslijedio je šokantan finiš meča, kakav je Jankovićeva i te kako znala da priredi svojim navijačima tokom dugogodišnje karijere...

Jelena je protiv 49. na WTA listi igrala drugi put u karijeri. Dvadesetsedmogodišnja Amerikanka bila je bolja i prije dvije godine na Rolan Garosu (2:1). Lepčenko je iste godine izborila 4. kolo Otvorenog prvenstva Francuske što joj je do sada najveći uspjeh na gren slemovima.

Rival Amerikanke u 3. kolu biće bolja iz meča u kojem se sastaju Ajla Tomljanović i Garbin Muguruza.

(MONDO, Foto: AP Photo/Luis M. Alvarez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC