• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Nole sa pola snage do Majera

Najbolji srpski teniser u dva seta bolji od Žeremija Šardija u 2. kolu Majamija. Naredni rival Nijemac Majer.

Novak Đoković bez mnogo muke izborio je plasman u 3. kolo Mastersa u Majamiju. Drugi reket svijeta je sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3), poslije sat vremena i 25 minuta, bio bolji od Francuza Žeremija Šardija.

Pobjednik Indijan Velsa nije imao velikih problema protiv 48. igrača na ATP listi. Đoković je već u četvrtom gemu uspjo je da oduzme servis tri meseca starijem Francuzu, ali, ispostaviće se, to nije bilo dovoljno za dobijanje prvog seta.

Šardi je napravio brejk kada je Novak servirao za vođstvo, čime je produžio nadu da može da iznenadi Srbina. Međutim, već u narednom gemu Đoković je na servis Francuza odigrao odlično i poveo 1:0.

U drugom setu viđena je slična slika na terenu, ali samo sa jednim brejkom, Đoković je uspio da pri rezultatu 4:3 da uzme servis Šardiju. Tom prilikom se Francuz povrijedio, uslijedila je kraća pauza, a potom i kraj meča.

Novak će u trećem kolu igrati protiv Florijana Majera. Tridesetogodišnji Nijemac, inače 30. nosilac na turniru, do duela sa najboljim srpskim teniserom stigao je poslije pobjede u duelu sa Ivanom Dodigom (2:0).

Đoković i Majer do sada su imali priliku pet puta da odmjere snage i svaki put je Srbin izlazio kao pobjednik. Njihov posljednji susret dogodio se prošle godine na Mastersu u Montrealu i završen je rezultatom 6:2 i 6:1. Zanimljivo da Beograđanin do sada nije izgubio set od Nemaca.

Majer je 32. na ATP listi.

(MONDO, Foto: AP Photo/Mark J. Terrill )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC