• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Anin pravi test protiv Penete

Ivanovićeva će u 3. kolu Majamija odmjeriti snage sa šampionkom Indijan Velsa. Biće to težak zadatak, jer Italijanka igra najbolji tenis u karijeri.

Ana Ivanović odlično je počela turnir u Majamiju, ubjedljivom pobjedom nad Loren Dejvis (6:1, 6:1), ali u trećem kolu očekuje je težak zadatak - duel protiv Flavije Penete.

Srpkinja protiv nje ima besprekoran skor 4-0, a razlog tome je što Ana uvijek preuzima inicijativu na terenu, ima više snage i svaki meč je okončala sa daleko više vinera od Penete. Ipak, Italijanka igra trenutno najbolji tenis u karijeri i biće zanimljivo vidjeti može li Ivanovićeva i danas od 16 časova da prekopira uspešan recept iz ranijih mečeva.

Do sada su igrale četiri puta i Ana je svaki put upisala pobjedu, od čega dvije prošle sezone.

Peneta je prošle nedelje u Indijan Velsu po mnogima osvojila najveći turnir u karijeri. Zračila je srećom i zadovoljstvom nakon finala, a sada proživljava svoju drugu mladost.

Ona je u drugoj rundi u Majamiju lako dobila Olgu Govorcevu sa 6:3, 6:3, ali i nakon tog meča osvrnula se na težak period u karijeri.

"Sećam se nakon meča prošle godine u Indijan Velsu protiv Frančeske Skijavone da sam bila u bašti i razgovarala sa svojim fizioterapeutom, gotovo plačući, jer su osjećaji i sve ostalo bili jako loši. Sada, nakon godinu dana, imamo ovaj trofej. Radili smo naporno nakon povrede i sve je došlo na naplatu posljednjih sedam ili osam meseci zbog čega sam veoma srećna", istakla je Peneta, koja na WTA listi zauzima 12. mjesto.

Ona zna koji su joj glavni ciljevi.

"Samo želim da poboljšam svoju igru. Ako popravim servis, forhend, ritern, mislim da će rezultati doći. Nemam cilj da se plasiram u top 10".

Peneta je tako potvrdila da sada igra opuštenije, poletnije i bez bilo kakvog opterećenja na terenu. Pokazala je koliko kvaliteta posjeduje i na meču protiv Govorcove, koji je dobila u dva seta.

"Tenis vam pruža dobre trenutke, ali oni mogu biti i jako kratki", dodala je Italijanka.

Ana će to možda znati da iskoristi, budući da je iz Indijan Velsa odmah doputovala u Majami i iskoristila priliku da se adapatira na uslove i klimu u tom gradu. Protiv Dejvis je potvrdila da je na odličnom putu, koji, vjeruje, da će se nastaviti.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Lynne Sladky )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC