• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borković se zagrijava za WTCC

Najbolji srpski automobilista osjetio šta znači biti dio Svjetskog šampionata turing automobila (WTCC) na testovima u Valensiji.

Dušan Borković osjetio je dah najvećeg šampionata automobila na kružnim stazama, poslije prisustva na testovima svih ekipa koje će se ove sezone takmičiti u WTCC.

Očekivano na testiranju u Valensiji najviše je pokazao Sitroen, u čijem će timu voziti i debitant u WTCC, legenda relija Sebastijan Leb.

Borković, koji će voziti Ševrolet, bio je u grupi vozača koji nisu imali prilike da testiraju 21. i 22. marta, s obzirom na to da je nova sezona donijela mnoge tehničke promjene za koje nije bilo dovoljno vremena da se sva kola pripreme i adaptiraju.

"Drago mi je da sam vidio kako Ševrolet funkcioniše, iako bih naravno volio da sam imao priliku da testiram svoj auto. Prvi put sam se sreo sa timskim kolegom Hugom Valenteom, koji je vozio dva dana u Valensiji i značilo mi je da makar gledam parametre koje novi Ševrolet Kruz izbacuje na stazi. Bio je to prvi test i prilično smo zadovoljni", izjavio je Borković po povratku iz Španije.

Srpski automobilista naglasio je da će nova sezona biti veliki test za njega.

"Problem je što su svi osim Sitroena dobili 'gotove automobile' i testirali ih veoma kasno pred početak sezone. Cijela ova godina biće jedan veliki test za sve nas, a za mene posebno, pošto sam i prvi put u WTCC. Uz Sebastijana Leba, jedini sam debitant", dodao je Duca.

Prvi Srbin koji će se takmičiti u WTCC nastupaće za Kampos tim pod nazivom NIS Petrol by Campos o kome ima samo riječi hvale.

"Kampos tim je sjajan. I prošle godine smo imali odličnu saradnju koju smo proširili ove godine i zbog kojih sam u prilici da budem jedan od vozača svjetskog šampionata. Zbližili smo se i polako počeli da pravimo taktiku za cijelu sezonu i sve trke. Uzbuđen sam sto će mi Đoan Orus biti inženjer i sa mnom na vezi. On je veliki stručnjak i u WTCC u je od njegovog postanka. Od njega ću mnogo učiti tokom ove godine", rekao je visoki Pančevac i izrazio i veliku zahvalnost kompaniji RML, koja će se starati o motoru njegovog Ševroleta.

Borković će do kraja marta obaviti testove u Belgiji i Francuskoj, a zatim će krenuti put Maroka, gdje je za 13. april zakazana prva trka ovogodišnjeg WTCC.
(MONDO:Foto: dusanborkovic.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC