• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Protiv Šveđanki na pobjedu

Najbolje rukometašice Srbije resprektuju protivnice u kvalifikacijama za EP, ali ističu da je cilj trijumf u oba meča.

Ženska rukometna reprezenatcija Srbije okupila se u hotelu Srbija pred utakmice sa Švedskom, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi meč na programu je u četvrtak od 20 časova u Kragujevcu, dok je drugi duel zakazan četiri dana kasnije u Kristijandštadu u 18.15 sati.

"Selekcija Švedske je jako dobra i kvalitetna ekipa, traže šansu da igraju EP, ali mi imamo reprezentaciju koja može da se nosi sa njima. Imamo najbolje igračice, osvojile su srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u decembru, i nadam se da će uz podršku navijača uspjeti da pobijede", istakao je Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Bošković za predstojeće duele računa na 19 igračica, dok je neizvjestan nastup Dragane Cvijić, jer ima povredu leđa i trenutno je na terapijama. On će na raspolaganju imati sve djevojke koje su igrale na SP, osim Svetlane Ognjenović, koja je završila igračku karijeru. Njeno mjesto zauzeće Sanja Radosavljević.

Kapiten Srbije Andrea Lekić takođe respektuje protivnice, ali i veoma dobro zna koliko može njen tim.

"Reprezentacija Švedske je izuzetno težak rival, sve djevojke koje igraju za njih su jako dobre. Predstojeće utakmice su od velikog značaja, ali mi idemo na obje pobjede, i sve smo okrenute tom cilju. Potrudićemo se da zadržimo isti nivo kao na Svjetskom prvenstvu i da nastavimo sa dobrim igrama"
, istakla je Lekić.

Jelena Erić pozvala je navijače da im pomognu da ostvare trijumf.

"Zaista neće biti lako, čekaju nas izuzetne utakmice sa Švedskom. Pozivam navijače da nas podrže i uživaju u rukometu. Drago mi je što igramo u Kragujevcu, i što će imati priliku da nas ugoste, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo na najbolji mogući način", navela je Jelena Erić.

Švedska poslije dva odigrana kola zauzima čelnu poziciju na tabeli grupe pet kvalifikacija za EP ispred Srbije i Slovenije koje imaju po dva boda, dok je Švajcarska posljednja bez ijednog osvojenog boda. Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije najbolje ekipe iz svake od sedam kvalifikacionih grupa.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj na programu je od 7. do 21. decembra.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC