• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta, Lajović "ispustio" Dolgopolova!

Dušan Lajović bio na dva poena od osmine finala Mastersa u Majamiju, ali propustio dvije velike prilike. Ukrajinac dobio "vjetar u leđa" od sudije.

Dušan Lajović (89. na ATP listi) propustio je veliku šansu na turniru Masters 1000 serije u Majamiju i neće igrati u osmini finala.

Servirao je za pobjedu nad Aleksandrom Dolgopolovim, koji je trenutno 23. reket svijeta, ali je Ukrajinac uspio da napravi brejk i izvuče se. Nažalost, nešto kasnije, poslije prekida zbog kiše, i da pobijedi u tajbrejku trećeg seta - 6:3, 0:6, 6:7.

Ukrajinac je na kraju imao i veliku pomoć linijskog sudije, koji je kod rezultata 5:5 u 13. odlučujućem gemu dosudio aut Lajovića, iako je loptica pala dobrih dvadesetak centimetara u polje. Dolgopolov je bio u bezizlaznoj situaciji, ali je dobio novu priliku. Poklon je objeručke prihvatio...

Iznervirani i dekocentrisani srpski teniser nije izdržao pritisak. Ukrajinac je dobio naredna dva poena i obezbijedio meč sa Stanislasom Vavrinkom ili Eduarom Rože Vaslenom.

(Podsjetimo da je Dolgopolov prije nekoliko dana igrao polufinale Mastersa u Indijan Velsu, gdje je savladao Rafaela Nadala, Fabija Fonjinija i Miloša Raonića. Ove godine skinuo je "skalp" i Davidu Fereru... Sa druge strane, uprkos eliminaciji od Lukaša Lacka u kvalifikacijama za Majami, Lajović je odustajanjem Tomija Hasa dobio priliku da bude u glavnom žrijebu i to slobodan u prvom kolu)

Meč trećeg kola prekinut je zbog kiše, pri rezultatu 6:3, 0:6, 5:5. Dvadesettrogodišnji Lajović uzeo je prvi set zahvaljujući brejku u četvrtom gemu, koga je potvrdio vođstvom od 4:1 i rutinski sačuvao u preostala dva servis gema.

Dolgopolov mu se u drugom setu revanširao sa "kamatom", mada rezultat 6:0 ne pokazuje da se nakon 3:0 u svim gemovima vodila žestoka borba.

U setu odluke igrao se najkvalitetniji tenis, što je podrazumijevalo i najviše uzbuđenja.

Lajović je "brejknuo" protivnika na početku seta, Dolgopolov uzvratio izjednačenjem na 2:2, a momak iz Pazove opet stigao do velike prednosti u sedmom gemu.

Povisio je na 5:3 gemom bez izgubljenog poena, da bi Ukrajinac, kada se našao na dva poena od poraza (30:30), smogao snage za dva sjajna poteza, drugi brejk u trećem setu i hvatanje priključka - 5:5.

Istog trenutka počela je da pada kiša i sudija je poslao igrače u svlačionicu...

Poslije prinudnog odmora oba igrača su bez problema sačuvala svoje servise, da bi onda uslijedila nova, već opisana drama. Nažalost, Lajović nije iskoristio ni sjajan početak tajbrejka u kojem je poveo 3:0.

(MONDO, foto: Beta/AP/Luis M. Alvarez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC