• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ozbiljnija priča u srpskom golfu

Golf reprezentacija Srbije ulazi u novu sezonu sa velikim ambicijama i jasnim planom kako doći do boljih rezultata na međunarodnim takmičenjima.

Kapiten Nebojša Lazić ističe zadovoljstvo što sve više mladih golfera konkuriše za prelazak u ozbiljniju, seniorsku konkurenciju.

"Novo ime biće sedamnaestogodišnji Ranko Helc, a očekujem da će nas na Svjetskom prvenstvu u Japanu, zajedno sa Arijanom Savić, predstavljati juniorka Tamara Palkovljević", kaže Lazić.

"Posebnu pažnju posvetićemo Jovanu Rebuli, koji briljira u Južnoj Africi. On je pokazao veliku želju da bude srpski reprezentativac".

Šesnaestogodišnji Rebula 2013. je bio najbolji golfer na afričkom kontinentu u konkurenciji igrača do 19 godina. On je trenutno najbolji rangiran srpski amaterski igrač na svijetu (505).

Golf reprezentaciju Srbije tokom 2014. očekuje mnogo važnih takmičenja.

Najveće je svakako amatersko Svjetsko prvenstvo u Japanu u septembru, prije toga Univerzijada u junu, kao i brojni čelendži i internacionalna prvenstva u regionu.

"Da bi ušli u tim, igrači moraju da zadovolje određene kriterijume fizičke pripremljenosti. Takođe, predstavljen je novi sistem rangiranja kandidata za nacionalni tim, koji podrazumijeva odigravanje minimum pet turnira van sezone, sa bonusima za plasman i ostvaren dobar rezultat u svakoj odigranoj rundi, kao i prenos WAGR poena (svjetskog amaterskog 'renkinga'). Takav pristup obezbjeđuje bolje praćenje forme igrača, a pozitivno je i to što će se kandidati boriti za mjesto u reprezentaciji tokom cijele godine, a ne samo na kvalifikacionim turnirima na početku sezone", objasnio je Nebojša Lazić.

Kao jedan od najbitnijih projekata Golf asocijacije Srbije i ove godine se izdvaja Školska golf liga, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

(MONDO, Foto: golfasocijacijasrbije.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC