• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković vs Marej - ko će u polufinale?

Škot i Srbin četvrti put u karijeri odmeriće snage u Ki Biskejnu. Novak ima prednost od 2:1, ali je Endi slavio u poslednjem meču u finalu Vimbldona.

Novak Đoković i Endi Marej odlično se poznaju. U njihovoj igri nema tajni i iznenađenje za onog drugog, budući da su na teniskim terenima stasavali zajedno i u karijeri odigrali već 19 mečeva jedan protiv drugog.

Dvadeseti međusobni okršaj usljediće u četvrtfinalu turnira u Majamiju, večeras oko 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Novak je u osmini finala ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Tomija Robreda, iako rezultat to možda ne pokazuje (6:3, 7:5). Istina, Španac se dobro držao na servisu, ali je bio nemoćan na riternu. Nole je izgubio tek 14 poena u 10 servis gemova i omogućio je rivalu samo jednu brejk loptu, i to u petom gemu kada je već ubjedljivo vodio.

Nakon toga odigrano je 14 gemova u nizu bez prilike rivalu da napravi prednost. Robreda je dijelio samo jedan gem da osigura bar taj-brejk, ali nije uspio. Đoković je u posljednja dva gema osvojio osam od devet poena i realizovao obe brejk lopte. Može se reći da je rutinski stigao do plasmana među osam najboljih, posebno jer je odmarao u trećem kolu.

"Bila je to solidna pobjeda. Imali smo prilično nezgodne uslove na terenu. Vrućinu sa dosta vlage i vjetra, tako da je bilo ključno ostati mentalno smiren. Čekao sam svoje prilike i obe iskoristio, a to je uvijek dobro. Servirao sam dobro, natjerao sam ga na potez više u tim ključnim trenucima i zato sam, ukupno gledajući, zadovoljan", rekao je Nole poslije pobjede.

Na drugoj strani, Marej je demolirao potpuno izgubljenog Žoa Vilfreda Congu. Škot je u osam servis gemova Francuza izborio čak 12 brejk lopti.

"Dobro sam servirao i kontrolisao sam situaciju na terenu. Čim bi došla kraća lopta napao bih i često sam izlazio naprijed. Nisam Congi dopuštao izlaske na mrežu jer je tada najopasniji. Tada igra svoj najbolji tenis, tako da je taktika bila držati ga na osnovnoj liniji. Napravio sam jako malo grešaka i zato sam posebno zadovoljan", rekao je Marej.

Ipak, Škota brine nešto drugo - problem sa kukom, zbog čega je pio i tablete tokom meča.

"Pričao smo na kratko sa svojim fizioterapeutom, i moram da vidim šta se dešava. Nadam se da je sve u redu. Imao sam manjih problema u predjelu kuka i donjeg dijela leđa, ali sam se bolje kretao na kraju meča nego na početku, što je dobar znak", dodao je Škot.

Sada ga očekuje mnogo teži ispit - duel sa Đokovićem. Biće to njihov četvrti "okršaj" u Majamiju. Novak ima prednost od 2:1, ali Škot brani prošlogodišnju titulu, a i u posljednjem duelu u finalu Vimbldona prošle godine odnio je pobjedu.

"Biće to dobar test za mene. Mislim da moja igra napreduje i da na svakom meču igram sve bolje. Igrali smo već nekoliko puta ovdje, odlično se poznajemo i vjerujem u dobar i zanimljiv meč", dodao je šesti igrač na ATP listi.

Najave gotovo svih današnjih utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

VIDEO

Đoković je u Majamiju tri puta osvojio pehar, a Marej brani titulu. Prvi put u Majamiju igrali su 2007. u polufinalu i Novak je Britancu dozvolio da osvoji samo jedan gem, 2009. u finalu Marej se revanširao za taj ubjedljiv poraz (6:2, 7:5), dok je prije dvije godine opet u borbi za trofej trijumfovao Srbin (6:1, 7:6).

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Clive Brunskill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC