• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekić: Samo pozitivno!

Najbolja rukometašica planete za 2013. godinu hvali Švedsku, ali samo pozitivno razmišlja pred odlučujući dvomeč u kvalifikacijama za EP.

Žensku rukometnu reprezentaciju Srbije očekuju mečevi sa Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Vicešampionke svijeta odmjeriće snage sa Skandinavkama u četvrtak (Kragujevc, 20 sati) i u nedjelju (Kristijanštad, 18.15).

Poraz od Slovenije u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se narednog decembra održati u Hrvatskoj i Mađarskoj, uslovio je da Srpkinje više nemaju prava na grešku. U dvoboju sa Švedskom, neophodne su pobjede ili bolji međusobni skor poslije dva duela.

Najbolja igračica planete Andrea Lekić svjesna je da nji i djevojke očekuje vrlo težak zadatak.

"Zadovoljna sam što sam u dobroj formi došla na pripreme reprezentacije. Reprezentacija je uvijek nešto drugačije od svega. Tri mjeseca nismo bile zajedno, to je jedan dug period, ali kako nama, tako je svima. Raduje me dobra forma reprezentativki... Isto tako, i Šveđanke igraju u jako dobroj formi. Sa Vardarom sam pobijedila Savehof u grupi, odakle dolazi dosta reprezentativki. Fenomenalne su, organizovana su i disciplinovana ekipa. Milina je gledati kako igraju. I Šveđanke koje igraju u Danskoj su u odličnoj formi. Očekujem jako tešku utakmicu".

Kragujevačko Jezero je praktično rasprodato pred duel u četvrtak.

"Očekujemo veliku podršku publike. Nama puno znači ta podrška, to se vidjelo u Nišu i Beogradu u decembru. Kao svjetske vicešampionke zaslužile smo sve to"
, kaže Lekićeva.

U ova dva meča može, praktično, biti riješeno pitanje plasmana na EURO 2014, u pozitivnom ili negativnom smislu.

"Ne razmišljamo negativno, samo nam je pozitivan ishod u glavi. Neka odbrana bude ključ. U napadu ćemo doći do gola, ali odbrana mora da predstavlja reprezentaciju u najboljem svjetlu, kao što je to bio slučaj na SP 2013. Vjerujem u dobar dan i dobar ishod".

Sistem kvalifikacija ide kroz grupno takmičenje, ali u suštini, ovo je baraž sa Šveđankama. U najmanju ruku, neophodno je biti bolji u međusobnom skoru iz ova dva meča...

"Drugačiji je sistem, igraš dvije utakmice u četiri dana. Fizička sprema dolazi do izražaja, međusobni duel je veoma bitan, kao i gol razlika, što znači da se moramo boriti za svaku loptu. Moramo voditi računa da što manje golova primimo na domaćem terenu. To je imperativ. Da ih spustimo na što manji broj golova", rekla je Andrea Lekić.

(MONDO, foto: RSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC