• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Radnički prvi, i Partizan na F6!

Kragujevački Radnički pobijedio Špandau 16:10 i plasirao se u polufinale Lige šampiona.

Gol Nijemaca sa pola terena! Partizan savladao Oradeu u Rumuniji 9:7 i igraće na završnom turniru!

Vaterpolisti beogradskog Partizana igraće na završnom turniru Lige šampiona u Barseloni!

Sedmostruki prvak Evrope pobijedio je Oradeu u Rumuniji 9:7 (5:1, 2:1, 1:4, 1:1), čime je učvrstio treću poziciju u Grupi B, što znači i plasman na završni turnir Lige šampiona.

Crno-bijelima je pomogao i kragujevački Radnički, koji je u srijedu uveče u svom bazenu savladao njemački Špandau 16:10 (4:3, 4:1, 3:4, 5:2). Radnički je time teoretski osvojio prvo mjesto u Grupi B Lige šampiona, a ujedno je pomogao crno-bijelima, jer je Špandau jedini ugrožavao Partizan u borbi za plasman na završni turnir najkvalitetnijeg klupskog evropskog takmičenja.


Kragujevčani će na Fajnal siksu imati dan više odmora, jer su se direktno plasirali u polufinale.

U meču protiv upornih Nijemaca (znamo li ih za drugačije!?), Radničkom je bila potrebna četvrtina i po da upali sve motore. Nije da izabranici Uroša Stevanovića nisu igrali svom snagom od početka utakmice, ali kao da ih je probudilo to što su Nijemci početkom druge četvrtine izjednačili na 4:4.

Jedan od najljepših detalja utakmice viđen je na isteku prve četvrtine kada je Marko Štam sa svoje polovine pogodio gol Zdravka Radića! Zanimljivo je da se crnogorskom golmanu drugi put ove sezone drugi put dešava da prima gol sa velike udaljenosti. Teško je zaboraviti onaj gol golmana Crvene zvezde Denisa Šefika...

Poslije tih 4:4, uslijedila je serija od 5-0 Radničkog, a moglo je da bude i ubjedljivije da je Filip Filipović pogodio peterac i da su Kragujevčani bili skoncetrisaniji u situacijama sa igračem više.

Uglavnom, Radnički je tom serijom došao do visokog vođstva od 9:4. Ali, Špandau nije odustajao. Uspio je da priđe na 8:10, da bi Radnički do kraja treće četvrtine povećao prednost na+3 (11:8.)

Radnički je ekipa sastavljena od prekaljenih igrača, koji nisu dozvolili da prednost, a samim tim i pobjeda, bude dovedena u pitanje. Domaćin je održavao tri-četiri gola viška do kraja meča, a u finišu ponovo dodao gas za ubjedljiv trijumf.

Po tri gola za Radnički postigli su Filip Filipović (uz promašeni peterac) i Boris Zloković, po dva puta su strijelci bili Majkl Rozental, Damir Burić i Vedran Ćirković.

U ekipi najefikasniji je bio Moric Eler sa tri pogotka.

U narednom kolu na Banjici će igrati Partizan i Radnički, a potom Partizan dočekuje italijansku Brešu. Te dvije utakmice više će biti treninzi za crno-bijele pred završni turnir.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC