• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković i Džumhur zajedno pomažu nastradalima

Autor mondo.ba

Drugi reket svijeta Novak Đoković i najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur odigraće u subotu revijalni meč u Parizu kako bi dodatno pomogli nastradalima od poplava u regionu.

Damir Džumhur je u petak savladao Brazilca Andre Gema sa 7:6, 6:2 i izborio učešće u glavnom dijelu Rolan Gorosa.

Dok čeka žrijeb za kvalifikante, koji je zakazan za subotu, Džumhur će zajedno sa najboljim srpskim igračem Đokovićem odigrati humanitarni meč čiji će kompletan prihod otići unesrećenima od poplava u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, prenijela je Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHT 1).

“Ponosan sam na sebe i na ono što sam uradio, ali sam prije svega ponosan što sam Bosanac i Hercegovac. Ova pobjeda je za sve ljude u BiH koje su pogodile poplave! Znam da je njima teško i da su mnogo propatili i izgubili, pa neka moj uspjeh bar malo ublaži ove teške dane svim ljudima u mojoj domovini”, poručio je Džumhur putem socijalnih mreža.

“Ovu priliku koristim da obavijestim javnost da me Novak Đoković pozvao da sutra učestvujem na egzibicionom i humanitarnom meču na Filip Šatrijeu koji bi se trebao održati u 15:30 časova. Tu bi se najvjerovatnije prikupljala pomoć za ljude ugrožene u poplavama u BiH i Srbiji i meni će biti izuzetna čast naći se u humanitarnoj misiji rame uz rame sa jednim od najvećih tenisera svih vremena. Jedva čekam!”, napisao je Damir na svom Fejsbuk profilu.

Srbin je preko svoje "Fondacije Novak Đoković" već donirao više od milion evra, uključujući i kompletan prihod od Mastersa u Rimu, a od nedjelje ga očekuje pohod na Pariz i prvo mjesto na ATP listi.

Prvi rival Novaka biće Portugalac Žoao Souza, koji uprkos promjenljivim rezultatima zauzima 42. mesto na ATP listi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC